Ειδήσεις

Σύγχρονοι σταθμοί Πληροφόρησης στο ΙΜΚ και Φυσικής Ιστορίας

Δύο σύγχρονους σταθμούς Πληροφόρησης που περιέχουν ηλεκτρονικό οδηγό πόλης στα αξιοθέατά της παραχωρεί ο Δήμος Ηρακλείου στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης και  Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Π.Κ.

Σήμερα ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ.Βασίλης Λαμπρινός, υπέγραψε τις σχετικές συμβάσεις με τους εκπροσώπους των Μουσείων κ. Μωυσή Μυλωνά Δ/ντή του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας και με την κ. Ελένη Τζεδάκη-Αποστολάκη Γραμματέα της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών που εποπτεύει το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης.

Υπογράψαμε σήμερα, δήλωσε ο Δήμαρχος Ηρακλείου, τις συμβάσεις της δωρεάν παραχώρησης των δύο Σταθμών Πληροφόρησης από το Info Point του Δήμου Ηρακλείου που θα τοποθετηθούν στα δύο Μουσεία στα πλαίσια της συνεργασίας που έχουμε αναπτύξει με φορείς και ιδρύματα της πόλης, ώστε να αναδείξουμε ακόμα περισσότερο την ιστορία και τον πολιτισμό της.

Πρόκειται για νέας τεχνολογίας σημεία ενημέρωσης που περιέχουν την εφαρμογή της Σύγχρονης Περιήγησης, με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, κείμενα και ακουστική ξενάγηση και την 3d περιήγηση με την τρισδιάστατη αναπαράσταση της Κάντια  στα μέσα του 17ου αιώνα, που θα βοηθήσουν τους επισκέπτες των Μουσείων να μάθουν την ιστορία της πόλης και να κατανοήσουν καλύτερα την ιστορική της διαδρομή.

Στην υπογραφή των συμβάσεων παραβρέθηκαν και οι Αντιδήμαρχοι Πολιτισμού και Πολεοδομίας κ. Αρ.Πλεύρη και Γ.Αναστασάκης.

Τόσο ο Επιμελητής της Ιστορικού Μουσείου κ. Αγησίαλος Καλουτσάκης, όσο ο κ. Μ.Μυλωνάς αφού ευχαρίστησαν το Δήμαρχο για την προσφορά του Δήμου, επεσήμαναν τη στενή συνεργασία που έχουν και η οποία συνεχώς αναβαθμίζεται και επεσήμαναν ότι οι σταθμοί θα αξιοποιηθούν με τον καλύτερο τρόπο ,όχι μόνο για τους επισκέπτες της πόλης αλλά και για εκπαιδευτικούς σκοπούς κατά τους χειμερινούς μήνες.

Σχόλια