Ειδήσεις

Σε κινητοποιήσεις προχωρά η Ένωση Συλλόγων Γονέων Ηρακλείου

Σε κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας προχωρά η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών δήμου Ηρακλείου, την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015 στις 12:30 το μεσημέρι στο δημαρχείο Ηρακλείου και την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015 στις 13:30 στην Περιφερειακή διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηρακλείου, καλώντας φορείς και σωματεία να συμμετάσχουν σε αυτήν, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. Όπως αναφέρεται, σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησε η Ένωση Συλλόγων Γονέων:

«Αγαπητοί γονείς,

Μαζί με τις ευχές για τη νέα σχολική χρονιά, ευχόμαστε να οπλιστείτε με τη δύναμη διεκδίκησης που απαιτούν τα συσσωρευμένα προβλήματα στο χώρο της εκπαίδευσης από τις εφαρμοζόμενες πολιτικές των μνημονίων και της ΕΕ. Η ζοφερή πραγματικότητα δεν μας αφήνει κανένα περιθώρια εφησυχασμού και αναμονής.

  • Τα σχολεία ανοίγουν με περισσότερες από 1.300 κενές θέσεις εκπαιδευτικών στο Ηράκλειο στο σύνολο των 25.000 σε όλη την Ελλάδα.
  • Οι συμπτύξεις και συγχωνεύσεις τμημάτων έχουν γίνει πια καθεστώς, με τα παιδιά μας να στοιβάζονται σε 30αρια τμήματα.
  • Αρκετά Ολοήμερα τμήματα, κυρίως σε Νηπιαγωγεία, καταργούνται ενώ πολλά θα υπολειτουργήσουν με τους ελάχιστους εκπαιδευτικούς σε ρόλο παιδοφύλακα.
  • Χρήματα στις σχολικές επιτροπές και στους Δήμους δίνονται με το σταγονόμετρο και δεν αρκούν για την κάλυψη των λειτουργικών  αναγκών των σχολείων. Για μια ακόμη χρονιά εμείς θα κληθούμε να πληρώσουμε τα αναλώσιμα.
  • Τα παιδιά μας για άλλη μια χρονιά θα στεγαστούν σε  άκρως επικίνδυνα και ακατάλληλα σχολικά κτίρια, αφού τεχνικές επισκευές αδυνατεί να κάνει ο Δήμος , ενώ   για αντισεισμικό έλεγχο …ούτε συζήτηση!
  • Οι συμβάσεις των καθαριστριών δεν έχουν ανανεωθεί,  με αποτέλεσμα  σε πολλά σχολεία να ζητούν από τους γονείς να βάλουν το χέρι στην τσέπη για άλλη μια φορά για να καλύψουν το κόστος.
  • Για μια ακόμη χρονιά θα πληρώσουμε τις αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες που έχουν ανάγκη τα παιδιά μας.
  • Για την δωρεά  μεταφορά των μαθητών ούτε λόγος! Και εδώ ο γονιός θα βγάλει το φίδι από την τρύπα.

Στη δύσκολη αυτή κατάσταση καλούμε κάθε Σύλλογο Γονέων να οργανώσει την πάλη του και να αντισταθεί στη σαρωτική επίθεση που έρχεται, να πάρει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την άμεση ενημέρωση γονιών, εκπαιδευτικών και μαθητών. Καλούμε τους γονείς μέσα από τους συλλόγους, σε κάθε σχολείο, να αγωνιστούμε για την παιδεία που δικαιούνται τα παιδιά μας.

Καλούμε τους μαζικούς φορείς και τα σωματεία να συντονιστούν με την Ένωση Συλλόγων Γονέων και να συμμετέχουν ενεργά και μαζικά:

  1. Παράσταση διαμαρτυρίας την ημέρα του αγιασμού Παρασκευή 11/9 στις 12:30 στο Δημαρχείο Ηρακλείου.
  1. Παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 16/9 στις 13:30 στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης  Ηρακλείου.

Δε θα γίνουμε θεατές στην επίθεση στα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας!

Ενιαίο 12χρονο δημόσιο και δωρεάν σχολείο»

Σχόλια