default-image

Ιαπωνία: Συναγερμός από τις καταστροφικές πλημμύρες

Κόσμος
Ιαπωνία: Συναγερμός από τις καταστροφικές πλημμύρες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αντιμέτωπη με σοβαρές πλημμύρες βρίσκεται η Ιαπωνία, καθώς σφοδρή κακοκαιρία πλήττει τη χώρα για δεύτερη μέρα και 100.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους.

Δυο άνθρωποι αγνοούνται, ενώ τα σωστικά συνεργεία επιστράτευσαν φουσκωτές βάρκες για να διασώσουν δεκάδες κατοίκους που είχαν παγιδευτεί στα πλημμυρισμένα σπίτια τους.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα καταγράφηκαν βόρεια της πρωτεύουσας Τόκιο, όπου οι βροχές προκάλεσαν την υπερχείλιση του ποταμού Κινουγκάουα, ο οποίος πλημμύρισε την Τζόσο, πόλη 65.000 κατοίκων.

Η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία εξέδωσε «ειδικό συναγερμό» για τις περιφέρειες Τοτσίγκι και Ιμπαράκι, βόρεια του Τόκιο.

Σπίτια παρασύρθηκαν από τα ρεύματα που σχηματίστηκαν ή καταστράφηκαν από τις κατολισθήσεις, σύμφωνα με τις εικόνες που μεταδόθηκαν από τα τηλεοπτικά δίκτυα, αλλά και ανακοίνωση των Αρχών της Τοτσίγκι.

Συνολικά σε 800.000 ανθρώπους έχει γίνει σύσταση να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Ανάμεσά τους βρίσκονται οι κάτοικοι περιοχών του Τόκιο.

Το νέα κύμα κακοκαιρίας έρχεται στον απόηχο της τροπικής καταιγίδας Etau, η οποία έπληξε την Ιαπωνία της προηγούμενες ημέρες, και προκάλεσε τον τραυματισμό 15 ανθρώπων, δυο από αυτούς σοβαρά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News