Ειδήσεις

Υπ. Παιδείας: 4.000 επιπλέον καθηγητές στα σχολεία

4.000 θέσεις επιπλέον θέσεις στα σχολεία για αναπληρωτές καθηγητές εξασφάλισε τελικά το υπουργείο Παιδείας μετά τις συνεχείς καταγγελίες κυρίως από την πλευρά των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών της χώρας, ενώ παράλληλα, το υπουργείο Παιδείας έχει ήδη ανακοινώσει ότι έχει εξασφαλίσει 12.000 πιστώσεις για αναπληρωτές εκπαιδευτικούς στα σχολεία από τα κοινοτικά κονδύλια, 2.000 από τον κρατικό προϋπολογισμό και 4.000 ακόμη που εξασφάλισε τις προηγούμενες ημέρες έπειτα από αίτημα στο υπουργείο Οικονομικών.

Η υπηρεσιακή υπουργός Παιδείας, Φρόσω Κιάου, θα προβεί σήμερα σε συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι για να παραθέσει λεπτομερή στοιχεία και για την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Το κουδούνι για τους 1.400.000 μαθητές των σχολείων της χώρας θα χτυπήσει με ελλείψεις περίπου 21.000 εκπαιδευτικών, ενώ ο αγιασμός θα γίνει στα σχολεία της χώρας αύριο, Παρασκευή. Τα σχολεία θα διακόψουν τα μαθήματά τους στις 17 Σεπτεμβρίου και μέχρι τις 21 Σεπτεμβρίου θα παραμείνουν κλειστά λόγω εκλογών.

Όπως αναφέρουν οι εκπρόσωποι των ομοσπονδιών εκπαιδευτικών της χώρας, οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς εντοπίζονται φέτος κυρίως στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση της χώρας (νηπιαγωγεία και δημοτικά της χώρας). Στη βαθμίδα αυτή η ΔΟΕ έχει υπολογίσει τα κενά τις πρώτες ημέρες του σχολικού έτους σε 14.000 πανελλαδικά. Μαζί με τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, τα κενά σύμφωνα με τις συνδικαλιστικές ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών φτάνουν τις 21.000.

Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας έχει ήδη ανακοινώσει ότι είχε εξασφαλίσει 12.000 πιστώσεις για αναπληρωτές εκπαιδευτικούς στα σχολεία από τα κοινοτικά κονδύλια, 2.000 από τον κρατικό προϋπολογισμό και 4.000 ακόμη που εξασφάλισε τις προηγούμενες ημέρες έπειτα από αίτημα στο υπουργείο Οικονομικών, όπως αναφέρει και το in.gr.

Σχόλια