Ειδήσεις

Η Κρήτη στη "μεγάλη οθόνη"

Στα γυρίσματα της ταινίας «High Season» που κυριαρχεί η Κρήτη και πρωταγωνιστεί ο διεθνούς φήμης Έλληνας ηθοποιός Γιώργος Χωραφάς, βρέθηκε χθες ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης. Η ταινία είναι μεγάλου μήκους και μέσα από το σενάριο, τους επαγγελματίες ηθοποιούς αλλά και τους ερασιτέχνες ντόπιους ηθοποιούς και καλλιτέχνες προβάλλεται η Κρήτη, ο πολιτισμός, ο τουρισμός, οι φυσικές ομορφιές, η παραγωγή της και φέρει την «σφραγίδα» της Ηρακλειώτισσας σκηνοθέτιδας- σεναριογράφου Κλειώς Φανουράκη.

Στα γυρίσματα της ταινίας στην περιοχή Βουτών τον Περιφερειάρχη καλωσόρισαν ο Γιώργος  Χωραφάς, η Κλειώ Φανουράκη και όλοι οι συντελεστές της ταινίας οι οποίοι και τον ενημέρωσαν για την μέχρι σήμερα πορεία των γυρισμάτων, παρουσιάζοντας παράλληλα «ζωντανές» σκηνές.

Η σκηνοθέτης και οι ηθοποιοί εξέφρασαν σε δηλώσεις τους στα ΜΜΕ, την χαρά τους για την παρουσία τους στην Κρήτη, το καλό κλίμα και την επιτυχή συνεργασία τους στα γυρίσματα. Παράλληλα τόνισαν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κρήτης και των Κρητικών αλλά και την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης στην υλοποίηση της ταινίας ευχαριστώντας προσωπικά τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη για την συμβολή του αλλά και για το ενδιαφέρον και την παρουσία του στα γυρίσματα της ταινίας.

Η «High Season», όπως αναφέρθηκε, είναι μια επίκαιρη λόγω κρίσης, ενδιαφέρουσα κοινωνική ταινία όπου, ο πρωταγωνιστής Γιώργος Χωραφάς (υποδύεται τον επιχειρηματία του τουρισμού) χάνει τη δουλεία του και μετά από οκτώ μήνες επαγγελματικής απραξίας και συναισθηματικής ασφυξίας αποφασίζει να αλλάξει ρότα στη ζωή του.

Κάνει την ελπίδα πράξη και με επιμονή-αναζήτηση ξαναβρίσκει τον εαυτό του μέσα από μια άλλου είδους καθημερινότητα που θα του εξασφαλίσει επαγγελματική και ψυχολογική ισορροπία. Η ταινία είναι κατά βάση στην Ελληνική γλώσσα που όμως υπάρχουν σκηνές με διαλόγους στην Γαλλική και στην Αγγλική.

Όπως εξήγησε η σκηνοθέτης Κλειώ Φανουράκη αλλά και ο ηθοποιός Γιώργος Χωραφάς, η ταινία ονομάστηκε «High Season» καθώς ο άνθρωπος επαγγελματίας έχασε την δουλειά του την τελευταία στιγμή και δεν πρόλαβε να λάβει τα μέτρα του.

«Είναι κάποιος που βρίσκεται στη δουλειά των ξενοδοχείων και όταν χάσει τη δουλεία του στην αρχή της σεζόν δεν βρίσκει εύκολα κάτι το αντίστοιχο και μπορεί να μείνει ένα χρόνο ή και πιο πολύ άνεργος .Ένα χρόνο άνεργος όταν δεν έχεις οικονομικές πλάτες είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για τον καθένα» δήλωσε ο πρωταγωνιστής Γιώργος Χωραφάς.

Από την πλευρά της η σκηνοθέτης-σεναριογράφος Κλειώ Φανουράκη, πρόσθεσε: «η ταινία λέγετε « High Season» γιατί γυρίζετε σε μία  εποχή high season της Ελλάδας γενικότερα που αφορά όλα τα τελευταία χρόνια και την παρούσα κατάσταση και γιατί πραγματικά έχει να κάνει και με τα ξενοδοχεία, με τη high season εποχή στην οποία γυρίζεται. Πραγματικά είναι οι χρόνοι της high season εποχής και έχει διάφορους συμβολισμούς τους οποίους θα ανακαλύψετε στην ταινία.

Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Κρήτης που μας στηρίζει και ιδιαίτερα τον κ. Αρναουτάκη και όλους τους συντελεστές και δημιουργούς από την Περιφέρεια που μας βοήθησαν σε αυτό το εγχείρημα. Ένα πολύ βασικό κριτήριο επιλογής μου για την Κρήτη πέρα από την καταγωγή μου είναι ότι θεωρώ ότι όλη η Ελλάδα αλλά και ειδικότερα η Κρήτη είναι φυσικοί χώροι οι οποίοι μπορούν να λειτουργήσουν για να γυριστούν ταινίες και νομίζω η Κρήτη ειδικά προσφέρει ένα ιδανικό σχέδιο ταινίας γιατί σε πολύ γρήγορο χρονικό διάστημα μπορείς να  έχεις πολύ μεγάλες γεωφυσικές αλλαγές»

Οι συντελεστές της μεγάλου μήκους ταινίας είναι:

Σενάριο-Σκηνοθεσία: Kλειώ Φανουράκη. Διεύθυνση Φωτογραφίας: Θωμάς Βαρβίας.  Μουσική: Mάρω Θεοδωράκη. Διεύθυνση Παραγωγής: Δημήτρης Σκιαδόπουλος.  Παραγωγή: Amusic Freeater Πρωταγωνιστεί ο Γιώργος Χωραφάς. Συμπρωταγωνιστούν οι :Σοφία Χιλλ ,Λευτέρης Ελευθερίου, Ζωή Χωραφά, Άννα Φόνσου, Αλέξανδρος Μυλωνάς,Νίκος Μπουσδούκος, Γιώργης  Σμπώκος ,Καλλιρόη Καραμάνου,Τατιάνα Καλαντζή, Γιώργης Μανωλάκης (καλλιτέχνης- λαούτο), Άγγελος  Χιλλ , Μάνος Πετράκης, Δημήτρης Τσουπέι και πολλοί ακόμη δημιουργικοί ηθοποιοί. Κομμώσεις-Μακιγιάζ και Κοστούμια: Ρενάτα Μαστοράκη.

Σχόλια