default-image

ΝΟΔΕ: "Καθαρίστριες στο ΥΠΟΙΚ αλλά όχι στα σχολεία"

Ηράκλειο
ΝΟΔΕ: "Καθαρίστριες στο ΥΠΟΙΚ αλλά όχι στα σχολεία"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για την «αδικία» που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας, προσλαμβάνοντας τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, ενώ την ίδια ώρα δεν υπάρχουν καθαρίστριες στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κάνει λόγο η ΝΟΔΕ της Νέας Δημοκρατίας Ηρακλείου. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο κ. Τσίπρας δεν απέδειξε την ίδια θέληση για τις καθαρίστριες των σχολείων, κάνοντας λόγο για αδιάφορη και επικίνδυνη πολιτική που ακολούθησε, ενώ την ίδια στιγμή «μεγαλώνει» ο κίνδυνος για την ασφάλεια της δημόσια υγείας και των σχολείων, αφήνοντας την υγεία των μαθητών και των εκπαιδευτικών σε «δεύτερη μοίρα».

Πιο αναλυτικά, «τα σχολεία ανοίγουν όμως εκτός από τα χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών, από τη θέση τους θα απουσιάζουν και οι σχολικές καθαρίστριες, αφού ούτε αυτό το θέμα ήταν σε θέση να τακτοποιήσει η μέχρι πρότινος κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Στο δήμο Ηρακλείου στη Πρωτοβάθμια εκπαίδευση λειτουργούν 73 Δημοτικά Σχολεία και 101 Νηπιαγωγεία. Σε αυτά επιτακτική ανάγκη είναι να τοποθετηθούν τουλάχιστον 100 σχολικές καθαρίστριες ώστε να κρατούν τις αίθουσες καθαρές και να φροντίζουν για την υγιεινή των παιδιών και των εκπαιδευτικών.

Εξίσου στη Δευτεροβάθμια στα 44 σχολεία που λειτουργούν στο Ηράκλειο, πρέπει από την πρώτη ημέρα έναρξης του νέου σχολικού έτους, να βρίσκονται 56 καθαρίστριες. Όμως για ένα τόσο σοβαρό θέμα, το αυτί των μέχρι χθες αρμόδιων υπουργών των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ δεν ίδρωσε ποτέ.

Και αν οι καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών και της Βουλής, είχαν γίνει το σύμβολο κατά της λιτότητας στην Ελλάδα, μια αδικία που ο απερχόμενος πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δεσμεύτηκε να. «αποκαταστήσει», δεν απέδειξε την ίδια θέληση για τις καθαρίστριες των σχολείων, επιβεβαιώνοντας για μια ακόμη φορά πόσο ανίκανη, αδιάφορη και επικίνδυνη πολιτική ακολούθησε.

Οι καθαρίστριες αυτές δουλεύουν με συμβάσεις εργασίας. Ο Δήμος Ηρακλείου, θέλει να προχωρήσει το θέμα, αλλά δεν μπορεί καθότι αν και βρισκόμαστε μια ανάσα πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, δεν έχει ακόμα δημοσιευθεί ΦΕΚ που να επισημαίνει ποιος φορέας θα χρηματοδοτήσει τις αρμόδιες για το ζήτημα επιτροπές, με αποτέλεσμα αυτό να παραμένει σε εκκρεμότητα.

Επειδή όμως έχει προκληθεί μεγάλη αγανάκτηση και έντονος προβληματισμός για την καθαριότητα και την υγεία των παιδιών και των εκπαιδευτικών που την Παρασκευή θα επιστρέψουν στα σχολικά θρανία,

Η ΝΟΔΕ Ηρακλείου επισημαίνει ότι έχει προκληθεί μεγάλη αγανάκτηση και έντονος προβληματισμός για την καθαριότητα και την υγεία των παιδιών και των εκπαιδευτικών που την Παρασκευή θα επιστρέψουν στα σχολικά θρανία, καταγγέλλει την απραξία της πρώην κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι πρέπει άμεσα να ξεκινήσουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την έγκαιρη τοποθέτηση στο σύνολο του όλου του αριθμού σχολικών καθαριστριών που απαιτούνται».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News