default-image

Σκληρή κόντρα Μαριά με Γιούνκερ για τρόικα και μνημόνιο

Ελλάδα
Σκληρή κόντρα Μαριά με Γιούνκερ για τρόικα και μνημόνιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σκληρή κόντρα Μαριά με Γιούνκερ πριν λίγες ώρες στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο. Απαντώντας στις απειλές Γιούνκερ κατά της Ελλάδας σε περίπτωση μη εφαρμογής του νέου μνημονίου, ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και επικεφαλής του πολιτικού κινήματος "Αντιμνημονιακοί Πολίτες", καθηγητής Νότης Μαριάς, χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα κατά του προέδρου της Κομισιόν.

Όπως επισήμανε ο Έλληνας ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, ο κ. Γιούνκερ «ως κυνικός εκπρόσωπος της Ευρώπης των δανειστών απειλεί τον ελληνικό λαό αν δεν υποταχθεί στο τρίτο μνημόνιο».

Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε:

«Πρέπει λοιπόν, κύριε Γιούνκερ, να πάψετε να ενεργείτε ως μέλος της τρόικας.

Πρέπει, κύριε Γιούνκερ, να πάψετε να ενεργείτε ως εκπρόσωπος της νεοαποικιακής γερμανικής Ευρώπης.

Σας λέω λοιπόν, κύριε Γιούνκερ, ότι οι απειλές σας κατά του ελληνικού λαού δεν πρόκειται να περάσουν. Όσο πιο γρήγορα το καταλάβετε τόσο καλύτερα για σας και την Κομισιόν».

Στην αρχή της ομιλίας του ο Νότης Μαριάς αναφέρθηκε στη μακρά ομιλία του προέδρου της Κομισιόν τονίζοντας: «Ακούσαμε την ογδοντάλεπτη ομιλία του κ. Γιούνκερ την οποία ομολογουμένως θα ζήλευε σε διάρκεια ακόμη και ο Φιντέλ Κάστρο».

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Μιλώντας για το ελληνικό ζήτημα ο κ. Γιούνκερ αναφέρθηκε στη δήθεν προσφορά του προς την Ελλάδα. Τα 35 δισ. ευρώ πακέτο. Πούλησε δηλαδή για άλλη μια φορά φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Γιατί αυτά τα 35 δισ. ευρώ είναι κονδύλια που δικαιούται έτσι και αλλιώς η Ελλάδα από τα διαρθρωτικά ταμεία της Ε.Ε. για την περίοδο 2014-2015».

Φανερά ενοχλημένος ο Γιούνκερ αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος της δευτερολογίας του απαντώντας στον Νότη Μαριά. Αλλά τελικά, σύμφωνα με τον ανεξάρτητο ευρωβουλευτή, χειροτέρεψε τα πράγματα αφού αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι το περίφημο πακέτο των 35 δισ. ευρώ δεν ήταν παρά τα κονδύλια που η Ελλάδα δικαιούται από τα ευρωπαϊκά διαρθρωτικά ταμεία. Σύμφωνα με τον Ν. Μαριά, «αποκαλύφτηκε λοιπόν έτσι ότι ο Γιούνκερ προσπάθησε να παραπλανήσει τον ελληνικό λαό και να του χρυσώσει το χάπι ενόψει του νέου μνημονίου».

Τέλος ο κ. Γιούνκερ υπεραμυνόμενος της συμμετοχής της Κομισιόν στην τρόικα υποστήριξε, σύμφωνα με τον κ. Μαριά, ότι αυτό ήταν δήθεν καλό για την Ελλάδα αφού σε διαφορετική περίπτωση το μνημόνιο θα ήταν ακόμη πιο σκληρό!

«Θα πρέπει κάποτε ο κ. Γιούνκερ να καταλάβει ότι αποστολή της Κομισιόν είναι η τήρηση του δικαίου της Ε.Ε. το οποίο παραβιάζει βάναυσα η τρόικα», αναφέρει ο ευρωβουλευτής σε ανακοίνωσή του.

Ακολουθούν τα βίντεο με την παρέμβαση του Νότη Μαριά και την απάντηση του κ. Γιούνκερ (02:35 έως 06:44):

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News