Ειδήσεις

Περιοδεία Γ. Γωνιανάκη στη ΒΙ.ΠΕ. Ηρακλείου

Στα πλαίσια της πολιτικής δραστηριότητας της Κ.Ο. Ηρακλείου του ΚΚΕ πραγματοποιήθηκε, την Τετάρτη 8 Σεπτέμβρη, περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γιάννη Γωνιανάκη, υποψήφιο βουλευτή του ΚΚΕ, στο εργοστάσιο της Coca-Cola στη ΒΙ.ΠΕ. Ηρακλείου.

Στην πλούσια συζήτηση με τους εργαζομένους επιβεβαιώθηκε, σύμφωνα με τον υποψήφιο βουλευτή, η απήχηση των θέσεων του ΚΚΕ, ενώ ο κ. Γωνιανάκης υπογράμμισε πως «καλούμε την εργατική τάξη, σε διαρκή και ανυποχώρητο αγώνα για να αντισταθούμε και να οργανώσουμε την απάντησή μας απέναντι στο νέο βάρβαρο γύρο επίθεσης που ακολουθεί μετά τις εκλογές με το 3ο μνημόνιο, που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ., Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ, και ΑΝ.ΕΛ. για να σωθούν τα κέρδη των καπιταλιστών. Η εργατική τάξη πρέπει οργανωμένη στα συνδικάτα της, μαζί με τα άλλα λαϊκά στρώματα, να πάρει την υπόθεση στα χέρια της και να κλιμακώσει την πάλη της για την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων, για μόνιμη σταθερή δουλειά. Κανένας εργαζόμενος να μην πληρώνεται κάτω από 751 ευρώ. Ο αγώνας αυτός για να έχει αποτέλεσμα, να παίρνονται πίσω κατακτήσεις πρέπει να έχει σταθερό προσανατολισμό τη ρήξη με την Ε.Ε., τους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς, το κεφάλαιο και την εξουσία του».

Ταυτόχρονα σημείωσε ότι «η εργατική τάξη πρέπει να αξιοποιήσει τις εκλογές, να τιμωρήσει όλα τα κόμματα της πλουτοκρατίας και αποφασιστικά να ενισχύσει το ΚΚΕ γιατί την επομένη των εκλογών θα παλεύει μέσα και έξω από τη Βουλή για το γνήσιο και ανυποχώρητο ΟΧΙ στα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους, γιατί αντιπαλεύει τις πραγματικές αιτίες των μνημονίων και των αντιλαϊκών μέτρων, που είναι η στρατηγική του κεφαλαίου και της ΕΕ. Όσο μεγαλύτερη δύναμη έχει, τόσο πιο αποτελεσματικός μπορεί να είναι αυτός ο αγώνας», υπογράμμισε ο κ. Γωνιανάκης.

Σχόλια