Ειδήσεις

Παρουσίασε τους υποψηφίους του το ΕΠΑΜ στο Ηράκλειο

Το Ε.ΠΑΜ παρουσίασε την Τετάρτη στο Πολύκεντρο Νεολαίας τους υποψηφίους του στο Ηράκλειο που θα διεκδικήσουν την ψήφο των πολιτών στις επερχόμενες εκλογές.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το ψηφοδέλτιο του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου απαρτίζεται «από μη επαγγελματίες της πολιτικής που συνευρέθησαν στις κινητοποιήσεις των πλατειών το 2011 και στους καθημερινούς αγώνες της εποχής του μνημονίου και ενώθηκαν κάτω από τα οράματα της Εθνικής Ανεξαρτησίας, της Δημοκρατίας και της ευημερίας για τον τόπο μας, παραμερίζοντας προσωρινά τις μεταξύ τους ιδεολογικές διαφορές προς επίτευξη αυτών των οραμάτων. Μέλη του, μαζί με συμπολίτες από άλλους φορείς, δίνουν συνεπείς αγώνες κατά των πλειστηριασμών των περιουσιών συμπολιτών μας από τις τράπεζες στην Κρήτη τα τελευταία τρία χρόνια, και πρωτοστατούν σε πλήθος άλλων δράσεων.

Το ψηφοδέλτιο Ηρακλείου τιμά με την παρουσία του και ο εκ των ιδρυτών και γ.γ. του ΕΠΑΜ, Δημήτρης Καζάκης».

Οι υποψήφιοι είναι οι εξής:

Καζάκης Δημήτρης - οικονομολόγος, γ.γ. ΕΠΑΜ

Αμανατίδου Μόνα - καθηγήτρια

Ορφανουδάκης Δημήτρης - δημοτικός υπάλληλος

Στεφανουδάκης Ανδρέας - γεωπόνος

Καστελλιανός Εμμανουήλ - άνεργος / ελ. επαγγελματίας

Βολικού Χαρίκλεια - ψυχολόγος

Μεσσαρίτης Κων/νος - τεχνικός

Σταυρουλάκη Ειρήνη - ελεύθερη επαγγελματίας

Ζολώτα Μαρία - γεωπόνος

Καπετανάκη Θεοδώρα - πολιτικός μηχανικός

Όπως τονίζεται ακόμη στην ανακοίνωση, «το Ε.ΠΑ.Μ θεωρεί ότι η επίτευξη του οράματος της Εθνικής Ανεξαρτησίας, Εθνικής Κυριαρχίας και πραγματικής Δημοκρατίας μπορεί να πραγματοποιηθεί ακολουθώντας τα εξής βήματα:

1. Διαγραφή του εξωτερικού χρέους της χώρας με βάση τη διεθνή νομοθεσία, εμπειρία και πρακτική.

2. Έξοδο από την Ε.Ε. με πρώτο βήμα την έκδοση εθνικού, άτοκου, κρατικού νομίσματος με παράλληλη κρατικοποίηση της Τράπεζας της Ελλάδος και του δημοκρατικού ελέγχου της από τη Βουλή.

3. Ανατροπή όλων των μνημονιακών και δανειακών συμφωνιών και συμβάσεων με διακοπή "της συνέχειας του κράτους" μέσω της σύγκλησης Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης και την ψήφιση νέου Συντάγματος από το λαό, ενός νέου θεμελιώδους νόμου που θα επανακαθορίζει από μηδενικής βάσης όλες τις σχέσεις στο εσωτερικό και στο εξωτερικό του ελληνικού λαού.

4. Δικαιοσύνη. Να καθίσουν στο εδώλιο όσοι συντέλεσαν το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας μέσω σφετερισμού της εξουσίας αποδεχόμενοι τις εξωτερικές πιέσεις επιβολής μνημονίων εξαθλίωσης των Ελλήνων με όρους παραίτησης ασυλίας απέναντι στους δανειστές, και όσοι εμπλέκονται στη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος και περιουσίας».

Σχόλια