Ειδήσεις

Συνεχίζεται το Φεστιβάλ "Κρήτη, μία Ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί"

Με μία ξεχωριστή συναυλία στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, στις 21:00, από το φωνητικό σύνολο "Φραγκίσκος Λεονταρίτης", συνεχίζονται απόψε, Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου, οι εκδηλώσεις στα πλαίσια του Φεστιβάλ "Κρήτη, μία Ιστορία, 5 συν 1 Πολιτισμοί" που διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου.

"Εύθυμα πολυφωνικά τραγούδια και χορούς της Αναγέννησης" θα ερμηνεύσει το 15μελές σύνολο με αναγεννησιακές στολές και την επιμέλεια-διεύθυνση του Γιώργου Ψαρουδάκη.

Εντωμεταξύ, χθες βράδυ, Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία και πολύ μεγάλη συμμετοχή δύο εκδηλώσεις στα πλαίσια του Φεστιβάλ.

Έτσι, στην περιοχή του Λάκκου, το μουσικό συγκρότημα "Εράν" παρουσίασε σμυρναίικα και κρητικά τραγούδια καθηλώνοντας το κοινό.

Παράλληλα την ίδια ώρα στο ανοικτό θέατρο της Πύλης Βηθλεέμ πραγματοποιήθηκε μία μοναδική βραδιά jazz με τους jazoo. Και στις δύο εκδηλώσεις η συμμετοχή του κόσμου ήταν πολύ μεγάλη.

Εξάλλου, την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου στις 22:00, στην περιοχή του Λάκκου, η θεατρική ομάδα "Ιυττός" θα παρουσιάσει το έργο "Κόκκινα Φανάρια" του Α. Γαλανού σε σκηνοθεσία του Αντώνη Ντουράκη.

Σε όλες τις εκδηλώσεις η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Σχόλια