default-image

Όλα για μια καλή λήψη…;

Απόψεις
Όλα για μια καλή λήψη…;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όλα για μια καλή λήψη; Όλα για ένα καλό πλάνο; Όλα για μια πιασάρικη φωτογραφία; Γιατί ο πρόσφυγας που τρέχει αγκαλιά με το παιδί του να ξεφύγει από τους αστυνομικούς δεν είναι εικόνα πιασάρικη;

Ναι μωρέ.. τι πέραση να' χει η εικόνα ενός ανθρώπου που μόνιμα τρέχει. Τρέχει...  Να αποφύγει τις βόμβες. Να κερδίσει το θάνατο. Τρέχει για να γλιτώσει από τον πόλεμο...Και τρέχει όχι μόνο  γι' αυτόν αλλά και για την οικογένειά του. .. Μια ζωή τρέχει.

Κι ενώ τίποτα δεν τον σταμάτησε, βρέθηκε μια εικονολήπτρια να τον ρίξει κάτω. Να του βάλει τρικλοποδιά και να τον σωριάσει κάτω μαζί με το παιδί του.

Πόσο χαλασμένος πρέπει να' σαι για να βάλεις τρικλοποδιά σ' έναν τέτοιο άνθρωπο; Πόσο μπετονοποιημένες μπορεί να ' ναι οι αισθήσεις σου. Οι αισθήσεις, όχι τα αισθήματα. Αυτά έτσι κι αλλιώς είναι ανύπαρκτα…

Πόσο πολύ ΔΕΝ θα' θελα να γνωρίσω ποτέ αυτή την κυρία  εικονολήπτρια;! Την Petra Lazlo. Και πόσο χαίρομαι, ναι χαίρομαι που το ουγγρικό κανάλι N1TV, στο οποίο εργαζόταν τη σούταρε!

Κι εύχομαι από τα βάθη της καρδιάς μου να μη ξαναχρειαστεί ποτέ καμιά εικόνα τη μηχανή της.

(Και μια υποσημείωση, πατέρας και γιος είχαν περάσει, τρέχοντας πάντα, από Ελλάδα. Το μαρτυρα η φανέλα του Άρη που φορά ο πιτσιρίκος...Αλλά αυτό ΔΕΝ είναι είδηση.)

//-->

#Hungarian camerawoman filming police chase of refugees trips refugee

Posted by Rudaw English on Τρίτη, 8 Σεπτεμβρίου 2015
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News