default-image

Μείωση 23% στα τέλη κοινόχρηστων χώρων

Κρήτη
Μείωση 23% στα τέλη κοινόχρηστων χώρων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε γενναία μείωση της τάξης του 20% των τελών κοινόχρηστων χώρων για καφετέριες, εστιατόρια και μπαρ προχωρά από το ερχόμενο έτος η δημοτική Αρχή Ηρακλείου. Η σχετική απόφαση πάρθηκε χθες κατά τη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στη Λότζια μεταξύ του δημάρχου Βασίλη Λαμπρινού, του αντιδημάρχου Οικονομικών Γιώργου Καραντινού και εκπροσώπων των ντόπιων επιχειρηματιών.

Μιλώντας στη "Νέα Κρήτη" τόσο η πρόεδρος του Συνδέσμου Επαγγελματιών Επισιτισμού και Καταστημάτων Νυχτερινής Διασκέδασης του νομού Ηρακλείου Μαρία Αντωνακάκη, όσο και ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Νίκος Ρηγάκης παρουσιάστηκαν ικανοποιημένοι από τη χθεσινή εξέλιξη, παρά το ότι το αίτημα των καταστηματαρχών ήταν η σχετική μείωση να φτάσει το 30%.

«Ο Δήμος Ηρακλείου προχωρά σε οριζόντια μείωση των τελών. Η μείωση θα είναι της τάξης του 20% και θα ισχύσει από το 2016», δήλωσε στη «Νέα Κρήτη.» ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου, αρμόδιος για θέματα Οικονομικών, Γιώργος Καραντινός. «Σε κάποιους μπορεί η μείωση αυτή να φανεί μικρή. Υπενθυμίζουμε, ωστόσο, ότι τα τελευταία χρόνια δεν είχε γίνει καμία μείωση στα τέλη», πρόσθεσε με νόημα ο κ. Καραντινός.

Στο μεταξύ, στη χθεσινή συνάντηση στο Δημαρχείο Ηρακλείου τέθηκε και το ζήτημα του επανακαθορισμού της έκτασης των κοινόχρηστων χώρων που μπορούν να εκμεταλλευτούν οι επιχειρήσεις της πόλης. Όπως ανέφερε στη «Νέα Κρήτη» ο κ. Καραντινός, η δημοτική Αρχή θα επανεξετάσει το ενδεχόμενο αναπροσαρμογής των ζωνών εκμετάλλευσης των κοινόχρηστων χώρων από το 2017.

Εξάλλου, το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σε εξέλιξη δημόσια διαβούλευση στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ηρακλείου αναφορικά με το ζήτημα των τεντών στα εστιατόρια, τις καφετέριες και τα μπαρ. Ειδικότερα, σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, υπάρχει πρόταση για αντικατάσταση των τεντών των καταστημάτων, προκειμένου αυτές να επανατοποθετηθούν με ομοιόμορφο τρόπο σε όλα τα μαγαζιά.

Νικόλας Αγγελίνος, Μάνος Τριγώνης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News