default-image

Πρωτιά της Αγγλίας με ρεκόρ για τον Ρούνεϊ

Ποδόσφαιρο
Πρωτιά της Αγγλίας με ρεκόρ για τον Ρούνεϊ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την πρωτιά του 5ου ομίλου των προκριματικών του Euro 2016 πανηγύρισε και μαθηματικά  η Αγγλία μετά τη νίκη της με 2-0 επί της Ελβετίας. Σα... σίφουνας πέρασε από τη Σουηδία η Αυστρία με το εντυπωσιακό 4-1, ενώ η Ισπανία δυσκολεύτηκε άλλα ξεπέρασε το εμπόδιο της μαχητικής ΠΓΔΜ.

Η πρόκριση είχε "κλειδώσει" για την Αγγλία προ πολλού, όμως στην αναμέτρηση με την Ελβετία "καθάρισε" κι η υπόθεση της πρώτης θέσης. Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο στο πρώτο ημίχρονο, με τους Ελβετούς να κλείνουν τους χώρους και να απειλούν την εστία του Τζο Χαρτ μέσω αντεπιθέσεων.

Στο δεύτερο ημίχρονο, τα "λιοντάρια" μπήκαν αποφασισμένα να πάρουν τη νίκη και τα κατάφεραν χάρη στα γκολ των Χάρι Κέιν και Γουέιν Ρούνεϊ (πεν.) στο 67' και στο 84' αντίστοιχα. Ο αγώνας απέκτησε ξεχωριστό χαρακτήρα για τον επιθετικό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αφού με το συγκεκριμένο γκολ ξεπέρασε τον Μπόμπι Τσάρλτον και είναι πλέον ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών για την Αγγλία.

Η Ισπανία κατάφερε, έστω με το ισχνό 1-0, να πάρει τη νίκη κόντρα στην ΠΓΔΜ και παράλληλα να κάνει σημαντικό βήμα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης του 3ου ομίλου. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε ο... Τόμισλαβ Πασόφσκι, ο οποίος έστειλε άθελά του την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Η εντυπωσιακή Αυστρία συνέχισε την ξέφρενη πορεία της στα προκριματικά του Euro 2016, επικρατώντας με 4-1 εκτός έδρας της Σουηδίας. Μόλις στο 9ο λεπτό ο Νταβίντ Αλάμπα άνοιξε το σκορ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Οι Σουηδοί προσπάθησαν να αντιδράσουν και να φέρουν το ματς στα ίσα, όμως στο 38' ο Μάρτιν Χάρνικ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Οι παίκτες του Μάρσελ Κέλερ είχαν τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού, πέτυχαν τρίτο γκολ στο 77' με τον Μαρκ Γιάνκο, ενώ 11 λεπτά αργότερα έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στην επικράτησή τους, με δεύτερο γκολ του Χάρνικ. Το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι ήταν να πετύχουν το γκολ της τιμής στις καθυστερήσεις με τον Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς.

3ος όμιλος

Λευκορωσία - Λουξεμβούργο 2-0

(34', 62' Γκόρντεϊτσουκ)

ΠΓΔΜ - Ισπανία 0-1

(8' αυτ. Πασόφσκι)

Σλοβακία - Ουκρανία 0-0

5ος όμιλος

Αγγλία - Ελβετία 2-0

(67' Κέιν, 84' Ρούνεϊ)

Λιθουανία - Σαν Μαρίνο 2-1

(7' Τσέρνιτς, 90' Σπάλβις - 55' Βιταϊόλι)

Σλοβενία - Εσθονία 1-0

(63' Μπέριτς)

7ος όμιλος

Λιχτενστάιν - Ρωσία 0-7

(21' 45' 73' 90' Ντζιούμπα, 40' Κοκόριν, 77' Σμολόφ, 85' Τζαγκόεφ)

Μολδαβία - Μαυροβούνιο 0-2

(9' Σάβιτς, 65' αυτ. Ράτσου)

Σουηδία - Αυστρία 1-4

( 90' Ιμπραχίμοβιτς - 9' Αλάμπα, 38' 88' Χάρνικ, 77' Γιάνκ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News