default-image

Τρ. Αλεξιάδης: "Μικρές αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ σε σχέση με το 2014"

Οικονομία
Τρ. Αλεξιάδης: "Μικρές αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ σε σχέση με το 2014"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απαντήσεις για ζητήματα επιστροφής φόρου, φορολογικών δηλώσεων αλλά και του ΕΝΦΙΑ έδωσε το πρωί της Τρίτης ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομιών, Τρύφωνας Αλεξιάδης.

«Δεν υπάρχει εντολή να παγώσουν οι επιστροφές φόρου, απλώς πολλές φορές καθυστερούν λόγω έλλειψης προσωπικού», δήλωσε ο κ. Αλεξιάδης στην πρωινή εκπομπή του Ant1.

Εξήγησε ότι «υπάρχει διαδικασία που πρέπει να τηρείται στη διαδικασία επιστροφής» και τόνισε ότι «το σύστημα πρέπει να γίνει πιο αυτοματοποιημένο», διευκρινίζοντας ότι υπάρχει ο σχετικός σχεδιασμός, όμως «αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα».

Σχετικά με την καταβολή του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης, για τον περασμένο χρόνο, δεν απάντησε, καθώς, όπως είπε, αυτή θα είναι δουλειά του επόμενου υπουργού Οικονομικών. «Σε προεκλογική περίοδο δεν μπορούν να δοθούν απαντήσεις για τις πληρωμές» είπε.

Για τη διαδικασία των φορολογικών δηλώσεων, είπε ότι έχει ολοκληρωθεί και ξεκινά τώρα η εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ, ο οποίος «θα έχει πολύ μικρές αλλαγές από το 2014». Οι εκκαθαρίσεις θα σταλούν στους φορολογούμενους, ώστε μέχρι το τέλος Οκτωβρίου να μπορούν οι πολίτες να πληρώνουν τις δόσεις τους, είπε.

Υπογράμμισε την αναγκαιότητα «οργάνωσης των υπηρεσιών μας, να γίνουμε ένα σοβαρό κράτος», επισημαίνοντας ότι «αυτή πρέπει να είναι η προτεραιότητα του νέου υπουργού».

Για το Περιουσιολόγιο, είπε ότι «πρέπει να κάνουμε αυτά που ορίζει ο νόμος και πάνω σε αυτά δουλεύουμε» και δήλωσε ότι «μέσα στο 2016, χωρίς να ταλαιπωρήσουμε τον κόσμο, θα κάνουμε μία καταγραφή του Περουσιολογίου».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News