default-image

Καταγγελία για εκλογές-εξπρές στο Σύνδεσμο Ξενοδοχοϋπαλλήλων

Κρήτη
Καταγγελία για εκλογές-εξπρές στο Σύνδεσμο Ξενοδοχοϋπαλλήλων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε καταγγελία για τη στάση της πλειοψηφίας του Δ.Σ. του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ηρακλείου στη συνεδρίαση της 7/9/2015 προβαίνει η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (ΔΑΣ), κάνοντας λόγο για επιχειρούμενη πραγματοποίηση των αρχαιρεσιών του Συνδέσμου «με διαδικασίες-"εξπρές"», «εν κρυπτώ», και έξω από τις «επικίνδυνες συλλογικές διεργασίες», όπως χαρακτηριστικά υπογραμμίζουν τα μέλη της παράταξης.

Παράλληλα καλούν τους συναδέλφους τους να ρίξουν στην κάλπη το ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας (Δ.Α.Σ.), που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ, στις εκλογές του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους τα μέλη της ΔΑΣ Ξενοδοχοϋπαλλήλων, «για άλλη μια φορά η πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ηρακλείου, οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ και ΔΑΚΕ από κοινού, συνεπείς στο ρόλο τους ως εργοδοτικοί-κυβερνητικοί συνδικαλιστές επιχειρούν να πραγματοποιήσουν τις αρχαιρεσίες του Συνδέσμου με διαδικασίες-"εξπρές".

Είναι χαρακτηριστικό ότι στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου τη Δευτέρα 7/9 όρισαν την πραγματοποίηση της εκλογοαπολογιστικής γενικής συνέλευσης για την Τετάρτη 9/9, δηλαδή μόλις 2 μέρες μετά!

Στόχος τους να γίνουν οι διαδικασίες "εν κρυπτώ", έξω από τις «επικίνδυνες» για αυτούς συλλογικές διαδικασίες, να μην ενημερωθούν έγκαιρα οι χιλιάδες συνάδελφοι.

Τι φοβούνται άραγε; Μήπως την οργή και την απαξίωση των συναδέλφων που βλέπουν τόσα χρόνια την πλειοψηφία του σωματείου να παίζει το ρόλο του εργοδότη, του κολαούζου των κυβερνήσεων και:

• Να πρωτοστατεί στην εφαρμογή των μέτρων που τσακίζουν τα δικαιώματά μας;

• Να καλλιεργεί τη λογική της αναποτελεσματικότητας του αγώνα; Πού είναι άραγε η υποχρεωτικότητα των Συλλογικών Συμβάσεων, που δήθεν θα νομοθετούσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. και διαλαλούσαν χέρι-χέρι το προεδρείο του Συνδέσμου με τον πρώην πρόεδρο του ΕΚΗ, νυν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και υπέρμαχο των μνημονίων;

• Να εμποδίζει την οργάνωση στους χώρους δουλειάς και στον κλάδο;

• Να ρίχνει κροκοδείλια δάκρυα ότι οι κουτσουρεμένες (με υπογεγραμμένες διαδοχικές μειώσεις από τους ίδιους !) συμβάσεις δεν εφαρμόζονται από τους μεγαλοξενοδόχους;

• Να πανηγυρίζει για την κοροϊδία της κυβέρνησης με την αύξηση των ενσήμων για το επίδομα ανεργίας;

• Να πανηγυρίζει για τα capital controls επειδή μπήκαν οι κουτσουρεμένοι μισθοί μας στις τράπεζες;

Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι να μη δεχτούν άλλη κοροϊδία. Να τους απομονώσουν, δίνοντας μαζικό "παρών" στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση και στις εκλογές. Να ρίξουν στην κάλπη το ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας (Δ.Α.Σ.) που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ στις εκλογές του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News