default-image

Η οινοτουριστική εμπειρία της Κρήτης προβάλλεται παντού

Κρήτη
Η οινοτουριστική εμπειρία της Κρήτης προβάλλεται παντού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης (Wines of Crete), με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, διοργάνωσε μια ιδιαίτερη ενέργεια οινοτουριστικού ενδιαφέροντος και προβολής του Κρητικού Αμπελώνα, με τίτλο "Wine and tour, like a Cretan" φιλοξενώντας τρεις επίτιμους και εξειδικευμένους οινο-επισκέπτες την προηγούμενη εβδομάδα.

Οι φιλοξενούμενοι οινο-δημοσιογράφοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μία ολοκληρωμένη οινοτουριστική εμπειρία στην Κρήτη,  αφού επισκέφτηκαν οινοποιεία και αμπελώνες των μελών του Δικτύου Οινοποιών σε Χανιά, Δαφνές, Πεζά και Σητεία. Παράλληλα, δημιουργήθηκε ένα σημειωματάριο γευσιγνωσίας, που περιείχε αρχικά την ιστορία του κρασιού στην Κρήτη καθώς και όλες τις ετικέτες και τα χαρακτηριστικά τους από 31 οινοποιεία μέλη του Δικτύου, τα οποία και θα δοκίμαζαν οι καλεσμένοι.

Οι επισκέπτες ενθουσιάστηκαν με το κρητικό κρασί αλλά και τη διοργάνωση του Δικτύου, ιδιαίτερα σε εποχή τρύγου. Η συγκεκριμένη δράση αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες γευστικές δοκιμές που έγιναν στο νησί.

Η επιτυχημένη συνεργασία της Περιφέρειας Κρήτης με το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης (Wines of Crete) συνεχίζεται στοχεύοντας στην προβολή της Κρήτης σαν οινικό προορισμό. Η συνεχής προβολή που έγινε την περίοδο της επίσκεψης μέσω των κοινωνικών δικτύων (social media) και του διαδικτύου αποτελεί σπουδαία προβολή όχι μόνο για τα κρασιά της Κρήτης, αλλά και για τη γαστρονομία του νησιού.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News