default-image

Και στο Λασίθι τα γυρίσματα της νέας ταινίας του Σμαραγδή

Κρήτη
Και στο Λασίθι τα γυρίσματα της νέας ταινίας του Σμαραγδή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Σεπτέμβριο του 2016 αναμένεται να ξεκινήσουν τα γυρίσματα της νέας ταινίας του Γιάννη Σμαραγδή "Νίκος Καζαντζάκης", όπως έκανε γνωστό ο σκηνοθέτης κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε σήμερα Τρίτη 8/9 στο Δήμο Αγίου Νικολάου.

Τέσσερις διαφορετικές χώρες της Ευρώπης - Ελλάδα, Γαλλία, Γερμανία και Αυστρία - ενώνουν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν μια ταινία για τον Κρητικό Έλληνα, τον Ευρωπαίο και τον οικουμενικό συγγραφέα Νίκο Καζαντζάκη!

Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Σμαραγδή, το επόμενο διάστημα αναμένεται να πραγματοποιήσει ο ίδιος ένα ταξίδι στη μακρινή Κίνα, προκειμένου να επιβεβαιωθεί η συμμετοχή της στη διεθνή αυτή συμπαραγωγή.

«Ως Δήμος επιθυμούμε να συνδράμουμε στην προσπάθεια που καταβάλλει ο καταξιωμένος σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής, προκειμένου να αναδειχθεί η πολυτάραχη ζωή και το συγκλονιστικό έργο του Κρητικού συγγραφέα.

Είμαστε βέβαιοι για το αποτέλεσμα και τη δικαίωση των προσπαθειών του σκηνοθέτη, και ελπίζουμε ότι ουσιαστικά θα μας δοθεί η δυνατότητα να συνεισφέρουμε στην υλοποίηση αυτής της παραγωγής».

Τα παραπάνω τόνισε ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός, γνωστοποιώντας ότι ήδη από το σκηνοθέτη έχει επιλεγεί η περιοχή "Χονδροβολάκοι" του Επάνω Μεραμπέλλο, για τα γυρίσματα μέρους της ταινίας- ενός τόπου που, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «λόγω του ανέπαφου τοπίου του δίνει το χρώμα και την αίσθηση της ζωής στα χρόνια του Καζαντζάκη».

«Το φως της Κρήτης»

«Στο μυαλό μου έχω την ταινία ως μια ατμομηχανή, στα βαγόνια της οποίας εγκαθίστανται όλα όσα η Κρήτη μπορεί να παράξει… Βρίσκομαι σήμερα στον Άγιο Νικόλαο με αφορμή την προετοιμασία της ταινίας "Νίκος Καζαντζάκης", μιας διεθνούς ταινίας-εθνικής υπερηφάνειας», δήλωσε ο κ. Σμαραγδής μετά το πέρας της συνάντησης του με το δήμαρχο Αγίου Νικολάου.

«Είμαι διπλά ευτυχής γιατί ο κ. Ζερβός αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή την προσπάθεια αυτή, επιδιώκοντας ως ευφυής άνθρωπος να προβάλλει αυτό που πρέπει να προβληθεί: τον τόπο, τη χώρα, την Κρήτη μας, τον Άγιο Νικόλαο», δήλωσε ο κ. Σμαραγδής, ο οποίος επισήμανε ότι καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να καλυφθούν τα έξοδα της παραγωγής, επιβεβαιώνοντας παράλληλα ότι τα γυρίσματα της ταινίας θα αρχίσουν τον ερχόμενο Σεπτέμβρη «σε μια εποχή, του χρόνου, όπου το φως που διαχέεται άπλετα στην ελληνική και την κρητική φύση μπορεί να "εγκλωβιστεί" και να μπει στην εν λόγω ταινία».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News