default-image

Ειδική Αγωγή: Πέρα από κάθε λογική...

Περίεργα
Ειδική Αγωγή: Πέρα από κάθε λογική...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια κατάσταση πέρα από κάθε λογική καταγράφεται φέτος στην ειδική αγωγή. Παιδιά με προβλήματα (κινητικά ή νεανικού διαβήτη κ.ά.) δικαιούνται άτομα της κατηγορίας του βοηθητικού προσωπικού που υποστηρίζουν καθημερινά τη φοίτησή τους στα σχολεία. Τα συγκεκριμένα παιδιά είχαν περάσει από επιτροπή στα μέσα Αυγούστου και είχε αποφασιστεί για πόσα από αυτά εγκρίνεται το βοηθητικό προσωπικό που ορίζει η νομοθεσία.  

Ενώ υποτίθεται πως όλα τα γραφειοκρατικά είχαν τελειώσει, οι άνθρωποι ειδοποιήθηκαν να ξαναπεράσουν από επιτροπή στο τέλος Σεπτεμβρίου. Στη συνέχεια - αν δεν υπάρξουν νέες εκπλήξεις - θα ξεκινήσει η διαδικασία πρόσληψης του προσωπικού που υποστηρίζει τα παιδιά στο σχολείο τους.

Λεπτομέρεια: Το σχολείο τους ξεκινά την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου. Μέχρι να γίνουν οι προσλήψεις, τι θα γίνει; Δε θα πηγαίνουν τα παιδιά στο μάθημά τους; Αναγνώστης, που μας κατήγγειλε την παράλογη κατάσταση, ζητά απ' όλα τα κόμματα να πάρουν θέση. Και επισημαίνει πως εδώ και 30 χρόνια στελεχώνονται πρώτα οι ειδικές τάξεις και μετά τα κανονικά σχολεία...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News