Ειδήσεις

Εκδήλωση για την προσαρμογή των παιδιών στον Παιδικό

Εκδήλωση-συζήτηση με την ψυχολόγο Ανδριανή Παπαδάκη και την παιδαγωγική ομάδα του σταθμού, με θέμα την προσαρμογή των παιδιών στο παιδικό σταθμό, διοργανώνει "Η Χώρα των Παραμυθιών" αύριο Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου στις 6:30 το απόγευμα. Η είσοδος είναι ελεύθερη για κάθε ενδιαφερόμενο γονιό και όλοι θα μπορούν να κάνουν τις δικές τους ερωτήσεις.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του σταθμού στην οδό Πηνειού 8, στην περιοχή Χανιώπορτα του Ηρακλείου.

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές της εκδήλωσης, «η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε για τα ιδιωτικά σχολεία και την άλλη βδομάδα το κουδούνι θα χτυπήσει και για τα δημόσια.

Ήρθε η ώρα για πολλά παιδιά να ανοίξουν για πρώτη φορά τα φτερά τους και να πάνε στο σχολείο. Ο παιδικός σταθμός είναι μια πραγματικότητα στη σύγχρονη κοινωνία, είτε γιατί η μαμά είναι εργαζόμενη είτε γιατί ήρθε η ώρα να κοινωνικοποιηθεί το παιδί. Ιδιαίτερα οι εργαζόμενες μαμάδες βιώνουν ενοχικά αυτή την κατάσταση.

Έρευνες δείχνουν ότι παιδιά που πηγαίνουν σε παιδικούς σταθμούς είναι πιο αυτάρκη, ανεξάρτητα και κοινωνικά, έχουν πιο πλούσιο λεξιλόγιο και περισσότερες γνώσεις. Επίσης, προσαρμόζονται ευκολότερα σε νέες καταστάσεις, μαθαίνουν να μοιράζονται, αλλά και να αποκτούν δεξιότητες επικοινωνίας.

Οι πρώτες μέρες στο σχολείο είναι καθοριστικές για το παιδί και τους γονείς!

Γι' αυτό λοιπόν η Χώρα των Παραμυθιών σας προσκαλεί την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου, στις 18:30, να συζητήσουμε με την ψυχολόγο κ. Ανδριανή Παπαδάκη και την παιδαγωγική ομάδα της Χώρας των Παραμυθιών την προσαρμογή των παιδιών στο παιδικό σταθμό!».

Σχόλια