default-image

Αυξήσεις-σοκ στα δίδακτρα κέντρων ξένων γλωσσών

Ελλάδα
Αυξήσεις-σοκ στα δίδακτρα κέντρων ξένων γλωσσών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βαθιά το χέρι στην τσέπη θα κληθούν να βάλουν οι γονείς που θα στείλουν τα παιδιά τους σε κέντρα ξένων γλωσσών, καθώς η επιβολή ΦΠΑ 23% φέρνει αυξήσεις-φωτιά στα δίδακτρα.

Χιλιάδες γονείς που στέλνουν τα παιδιά τους να μάθουν ξένες γλώσσες δηλώνουν πως πολύ δύσκολα θα επωμιστούν και αυτά τα έξοδα, ενώ οι εκπρόσωποι κέντρων ξένων γλωσσών προσπαθούν να βρουν τρόπους ώστε να μη μετακυλήσουν όλο το συντελεστή του ΦΠΑ στις "πλάτες" των γονιών.

Οι ιδιοκτήτες κέντρων ξένων γλωσσών σε κάθε περίπτωση προτρέπουν τους γονείς να μη διστάσουν να απευθυνθούν στο φροντιστήριο της επιλογής τους προκειμένου να συζητηθεί κατ' ιδίαν το θέμα των διδάκτρων και του ΦΠΑ.

Δύσκολα θα καλύψουν την αύξηση οι γονείς

Με τα έξοδα των νοικοκυριών να είναι ήδη δυσβάστακτα, τα επιπλέον χρήματα που θα κληθούν να πληρώσουν για τη μόρφωση των παιδιών τους «δύσκολα θα βρεθούν», τονίζουν τόσο οι γονείς όσο και οι εκπρόσωποι κέντρων ξένων γλωσσών, που προσπαθούν να βρουν τρόπους ώστε να μη μετακυλήσουν όλο το συντελεστή του ΦΠΑ στα νοικοκυριά.

Για παράδειγμα:

* Τα δίδακτρα για την τάξη Τζούνιορ Α θα πάνε από τα 350 στα 430 ευρώ

* Για την τάξη Τζούνιορ Β από 450 θα πάνε στα 553 ευρώ

* Για το Lower από 1.200 θα πάνε στα 1.476 ευρώ

* Και για το Proficiency από 2000 θα ανέβουν στα 2.460 ευρώ

Εκτιμάται πως με αυτό το μέτρο πολλά μικρά φροντιστήρια θα αναγκαστούν να κλείσουν ή και να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στους μαθητές χωρίς αποδείξεις.

Οι εκπαιδευτικοί υπογραμμίζουν ότι το «χτύπημα» στην εκπαίδευση θα είναι πολύ βαρύ σε εποχή πλήρους εξειδίκευσης και παγκοσμιοποίησης, ενώ, όπως λένε, οι μαθητές χωρίς εφόδια και δίχως το προνόμιο της εκμάθησης ξένων γλωσσών θα "χάσουν το τρένο" της παιδείας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News