default-image

Συντυχάκης:"Οργάνωση πάλης για το σχολείο που έχουμε ανάγκη"

Κρήτη
Συντυχάκης:"Οργάνωση πάλης για το σχολείο που έχουμε ανάγκη"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης επισκέφτηκε σήμερα Τρίτη 8 Σεπτέμβρη ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης μαζί με κλιμάκιο του κόμματος, στα πλαίσια της πολιτικής δραστηριότητας της ΚΟ Ηρακλείου του ΚΚΕ και με αφορμή το γεγονός πως σε λίγες μέρες ξεκινάει η σχολική χρονιά.

Ο υποψήφιος βουλευτής ανέφερε πως η κατάσταση στα σχολειά είναι εκρηκτική σημειώνοντας ότι «μία σειρά από σχολεία κινδυνεύουν να μην ανοίξουν, μιας και οι μαθητές θα πάνε στην τάξη τους αλλά δε θα βρουν νηπιαγωγούς, δασκάλους ή καθηγητές».

Όπως είπε, «η πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων που τη συνέχισε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. έχει φέρει τις περικοπές που έχουν αποφασιστεί στο πλαίσιο της δημοσιονομικής πειθαρχίας και έχουν ως αποτέλεσμα τα χιλιάδες κενά, τα 30άρια τμήματα, τα προβλήματα σχολικής στέγης, το καθεστώς μόνιμης κινητικότητας στο Δημόσιο και το γεγονός πως το σύνολο των εκπαιδευτικών δαπανών θα μειωθούν ακόμα περισσότερο. Το 3ο μνημόνιο που ψηφίστηκε από το ΣΥΡΙΖΑ, τη Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ, το ΠΟΤΑΜΙ και τους ΑΝ.ΕΛ. θα φορτώσει με νέα βάρη τις πλάτες γονιών, μαθητών και εκπαιδευτικών».

Τονίζοντας πως το ζήτημα της Παιδείας αφορά κάθε λαϊκή οικογένεια, ο κ. Συντυχάκης επισήμανε πως και σε αυτή την υπόθεση το ΚΚΕ θα δώσει όλες του τις δυνάμεις. «Ο λαός να αξιοποιήσει τις βουλευτικές εκλογές για να καταδικάσει όλα τα άλλα κόμματα που θέλουν η Παιδεία να δίνεται ανάλογα με την τσέπη», προέτρεψε.

Στη συνάντηση με το διευθυντή Περιφερειακής Εκπαίδευσης αναφέρθηκε πως τα κενά στην Κρήτη υπολογίζονται πάνω από 2.000 σε όλες τις βαθμίδες ενώ οι πρώτοι αναπληρωτές θα έρθουν μετά τις εκλογές, και δε θα καλύψουν το σύνολο των πραγματικών αναγκών.

Τέλος, ο βουλευτής του ΚΚΕ κάλεσε το λαό «να οργανώσει την πάλη του για το σχολείο που έχουμε ανάγκη», όπως χαρακτηριστικά είπε, «για την ολόπλευρη κάλυψη του συνόλου των μορφωτικών αναγκών των παιδιών μας. Γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί να συντονίσουν τη δράση τους με στόχο την ανατροπή των αντιλαϊκών-αντιεκπαιδευτικών μέτρων προβάλλοντας τα δίκαια αιτήματά τους:

• Για μαζικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών και βοηθητικού προσωπικού για την κάλυψη όλων των πραγματικών αναγκών της δημόσιας εκπαίδευσης.

• Για πλήρη χρηματοδότηση των σχολείων από τον κρατικό προϋπολογισμό.

• Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των γονιών και των εκπαιδευτικών.

• Για ενιαίο υποχρεωτικό 12χρονο σχολείο, δημόσιο και δωρεάν μετά από δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News