default-image

Ηράκλειο: Ρεσιτάλ πιάνου με την Αλεξία Μουζά

Πολιτισμός
Ηράκλειο: Ρεσιτάλ πιάνου με την Αλεξία Μουζά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρεσιτάλ πιάνου με την Αλεξία Μουζά, που θα ερμηνεύσει έργα Chopin, πραγματοποιείται με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και του «Μουσικού Συλλόγου Απόλλων», την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015 στις 9 το βράδυ στο κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις» στο Ηράκλειο.

Το πρόγραμμα της συναυλίας:

Πρώτο μέρος:

Ballade No. 1 Op. 23 σε σολ ελάσσονα (1831)

Polonaise heroique Op. 53 σε λα ύφεση μείζονα (1842)

Impromptu No 1 Op. 29 σε λα ύφεση μείζονα (1837)

Polonaise Op. 44 σε φα δίεση ελάσσονα (1841)

Mazurkas Op 50 (1842)

No. 1 σε σολ μείζονα

Νο 2 σε λα ύφεση μείζονα

No. 3 σε ντο δίεση ελάσσονα

Δεύτερο μέρος:

24 Preludes Op. 28 (1839)

Αλεξία Μουζά, πιάνο

Πιανίστρια με «καταπληκτική ενέργεια, καθαρότητα και ακρίβεια», σύμφωνα με τις κριτικές, η Αλεξία Μουζά κέρδισε σε ηλικία 11 ετών το αριστείο στον πανελλήνιο διαγωνισμό πιάνου «Φίλων 2000». Νικήτρια μεταξύ άλλων του Cantu International Competition for Piano and Orchestra στην Ιταλία (2005), του διαγωνισμού για πιάνο "Γιώργος Θυμής" στην Θεσσαλονίκη (2008) και του διαγωνισμού «Μαίρη Χαιρογιώργου» στην Αθήνα (2006). Την φετινή χρονιά, η Αλεξία Μουζά ήταν η νικήτρια του Delia Steinberg International Piano Competition στην Μαδρίτη, ενώ εκπροσωπεί την Ελλάδα στον ανά πενταετία διεθνή διαγωνισμό Frederic Chopin, στην Βαρσοβία.

Ως προσκεκλημένη σολίστ, η Αλεξία Μουζά έχει συνεργαστεί με την  Orchestra Haydn Bolzano and Trento, τις Κρατικές Ορχήστρες Θεσσαλονίκης και Αθηνών, με εξαιρετικές κριτικές από τον αθηναϊκό τύπο. Επίσης, με την Simon Bolivar Symphony Orchestra της Βενεζουέλας μπροστά σε ένα ενθουσιώδες ακροατήριο, την Ορχήστρα των Χρωμάτων της Αθήνας και την Κρατική Συμφωνική Ορχήστρα του Μεξικού. Έχει δώσει ρεσιτάλ πιάνου και συμμετείχε σε διεθνή φεστιβάλ: Θεσσαλονίκη και Ναύπλιο, Χόνγκ Κόνγκ, Βερολίνο, Βοστώνη, Μιλάνο,  Semaine musicale (Ελβετία), Maggio Fiorentino, Pomeriggi Musicali (Ιταλία), Si¬-Chuan International Piano Festival in Chengdu (Κίνα), International Mozart Festival in Hokkaido (Ιαπωνία).

Η Αλεξία Μουζά γεννήθηκε στην Αθήνα και ξεκίνησε μαθήματα πιάνου με την μητέρα της. Ολοκλήρωσε σπουδές πιάνου στην Accademia Pianistica Internazionale "Incontri col Maestro"στην Imola, Ιταλία (καθ. Leonid Margarius, Anna Kravtchenko) με υποτροφία του Ιδρύματος Ωνάση. Κάτοχος master ερμηνείας στο πιάνο (2011, Cesena, Conservatorio Statale di Musica) και Artist Diploma (2013, College of Fine Arts, Boston University, καθ. Boaz Sharon) όπου σπούδασε με υποτροφίες από το Ελληνικό Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) και το Boston University. Σήμερα συνεχίζει τις σπουδές της στην Buchmann-Mehta School of Music, με τον καθηγητή Arie Vardi.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News