Ειδήσεις

Με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη υποψήφιος ο Μ. Μποκέας

Με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ) κατεβαίνει υποψήφιος βουλευτής στο νομό Ηρακλείου ο Μενέλαος Μποκέας στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015.

«Στις επερχόμενες εκλογές, η παραταξιακή μου συνείδηση αλλά και η διαχρονική πολιτική μου τοποθέτηση δεν μου επιτρέπει τίποτα άλλο, πάρα να συμμετάσχω ξανά, με όλες μου τις δυνάμεις στο ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) στο ν. Ηρακλείου.  Στις 20 Σεπτέμβρη, δε ζητάμε δικαίωση για όσα προειδοποιούσαμε τον Γενάρη.  

Εξάλλου το κόστος αυτής της δικαίωσης ήταν μεγάλο και καλείται να το πληρώσει ο ελληνικός λαός. Καλούμαστε να πληρώσουμε την δημαγωγία και τον λαϊκισμό της συμπαράταξης Σύριζα-Ανέλ  με ένα τρίτο, πολύ σκληρότερο από τα προηγούμενα,  μνημόνιο.  Το δίπολο Μνημόνιο - Αντιμνημόνιο με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ αντικατέστησε το πραγματικό διαχρονικό δίπολο , πρόοδος - συντήρηση. Σύριζα και ΝΔ αποπροσανατόλισαν τον κόσμο, δίχασαν την κοινωνία και καθυστέρησαν την έξοδο της χώρας από τη κρίση.

Είναι σαφές ότι η Δημοκρατική Παράταξη είναι σήμερα, περισσότερο από ποτέ,  αναγκαία για το παρόν και το μέλλον του τόπου. Στην προσπάθεια ανάδειξης του δημοκρατικού σοσιαλισμού σε τρίτο πόλο προφανώς και χρειάζεται να υπερβούμε προσωπικές ή κομματικές αγκυλώσεις. Είναι απαραίτητο κυρίως να συνθέτουμε, εξάλλου αυτός ήταν πάντα και ο ρόλος της δημοκρατικής παράταξης και του ΠΑΣΟΚ. Αυτή τη φορά όμως η σύνθεση θα πρέπει να έχει και ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Σε αυτό το κρίσιμο σταυροδρόμι για τη χώρα η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ , ΔΗΜΑΡ) έχοντας, πλήρη επίγνωση των ευθυνών και της ιστορικής συγκυρίας, θα δώσει τη μάχη για την 3ή θέση. Θα είναι ο θεματοφύλακας των αρχών και των αξιών της προοδευτικής παράταξης αλλά και ο εγγυητής για την ομαλή και προοδευτική πορεία της χώρας, εντός της Ευρώπης, ως ισάξιος συμμετέχων και όχι ως απομονωμένος και θλιβερός εταίρος

Στις εκλογές του Ιανουαρίου, παρά τη δύσκολη πολιτική και κομματική συγκυρία, συμμετείχα για πρώτη φορά στο Ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ.  Με τη συμμετοχή μου στις εκλογές του Γενάρη, επιδίωξα να συμβολίσω την δυναμική εμφάνιση της νέας γενιάς, σε μια εποχή που η συμμετοχή των νέων ανθρώπων, και ιδιαίτερα όσων δεν κουβαλούν παθογένειες και βαρίδια του παρελθόντος, είναι κρισιμότερη από ποτέ. Επιδίωξα ταυτόχρονα να αγωνιστώ για να μείνει όρθια η παράταξη, που αφενός βαλλόταν  από όσους ,εδώ και δεκαετίες, φαντασιώνονται τα γίνουν εκφραστές του προοδευτικού χώρου, και αφετέρου από  λογικές και κινήσεις που δίχασαν την παράταξη.

Σε εκείνη την κρίσιμη συγκυρία, ένιωσα περήφανος που αποτέλεσα, έστω και ένα μικρό κομμάτι της  σύγχρονης ιστορίας του κινήματος, έστω αυτής της περιόδου, της  λιγότερο φανταχτερής. Αυτή ήταν και η ομορφιά του Γενάρη.  Η μικρή αλλά αληθινή συντροφιά. Δεν μοιραστήκαμε καρέκλες, αλλά την αγωνία για το μέλλον της δικής μας γενιάς. Της γενιάς που οφείλει να διεκδικήσει το μέλλον που της ανήκει. Της γενιάς που αγωνίζεται καθημερινά. Της γενιάς που δε της χαρίζεται τίποτα.

Στις 20 Σεπτέμβρη δεν αναζητούμε ακόμη ένα ψέμα, ακόμη ένα όμορφο αφήγημα. Διεκδικούμε απλώς ένα καλύτερο μέλλον, απαλλαγμένο από λαϊκισμούς και δημαγωγίες. Διεκδικούμε σοβαρότητα, συνέπεια και προοπτική για εμάς και τις επόμενες γενεές, έχοντας πάντα στο νου ότι για να υπερβούμε την κρίση, χρειάζεται πρωτίστως  να υπερβούμε τους εαυτούς μας. Να αποκαταστήσουμε αδικίες και να σταθούμε ξανά δίπλα σε όσους παραδοσιακά το ΠΑΣΟΚ στήριζε με το προοδευτικό του πολιτικό λόγο και τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις.

Καλώ όλους τους φίλους και συντρόφους, που κατά καιρούς βρεθήκαμε σε κοινούς αγώνες και μας συνδέουν ακόμη η αγωνία για ένα καλύτερο, δημοκρατικότερο και προοδευτικότερο μέλλον, να συστρατευτούν ξανά με το ΠΑΣΟΚ και την Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ). Το αύριο είναι πιο σημαντικό από το σήμερα!

Οι αναμνήσεις μας είναι δυνατές, ακόμα πιο δυνατά τα όνειρά μας»

Σχόλια