Ειδήσεις

Διευκρινήσεις Αλεξιάδη για την ενοποίηση ΣΔΟΕ με ΓΓΔΕ

Σε διευκρινήσεις προχώρησε ο υπηρεσιακός αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των εφοριακών, για την λειτουργική ενοποίηση του ΣΔΟΕ με την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Ο κ. Αλεξιάδης πως δεν θα γίνει καμία μετακίνηση προσωπικού του ΣΔΟΕ κατά την προεκλογική περίοδο και πως θα ζητηθεί παράταση για να συμπληρωθούν μόνο τα απογραφικά δελτία με την προτίμηση παραμονής ή όχι. Αναφορικά με την έκδοση των υπουργικών αποφάσεων και διαπιστωτικών πράξεων για μεταφορά αρμοδιοτήτων και προσωπικού από το ΣΔΟΕ , υποστήριξε ότι είναι υπηρεσιακός υπουργός και οφείλει να εφαρμόσει τον νόμο.

Προς το παρόν, υπογράμμισε, το ΣΔΟΕ θα λειτουργήσει σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με αντικείμενο το οικονομικό έγκλημα, τα όπλα, τα ναρκωτικά, τους διαχειριστικούς ελέγχους, θέματα απάτης και τήρηση της κοινοτικής νομοθεσίας. Παράλληλα, προβλέπεται να ενισχυθεί με προσωπικό και εργαλεία, στα πρότυπα των ευρωπαϊκών αντίστοιχων σωμάτων. Ενδεικτικά υποστήριξε πως «έμπειρο προσωπικό θα φύγει από το ΣΔΟΕ και έμπειρο θα παραμείνει».

Παράλληλα διευκρίνισε πως οι υποθέσεις του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος θα καταγραφούν με ειδικό τρόπο και θα γίνει επιτροπή από τους εμπλεκόμενους, δηλαδή ΓΓΔΕ, ΣΔΟΕ, υπουργείο Οικονομικών, υπουργείο Διαφθοράς, για την επιλογή. Οι δε Οικονομικοί Εισαγγελείς θα αποφασίζουν από ποια υπηρεσία, το ΣΔΟΕ ή την ΓΓΔΕ, θα εκτελούνται οι εισαγγελικές παραγγελίες.

Ολοκληρώνοντας, όπως αναφέρει και το in.gr, υπογράμμισε πως οι εφορίες μέσα στο 2016 σταδιακά θα σταματήσουν να υποδέχονται κοινό και όταν απαιτείται προσέλευση στη ΔΟΥ θα γίνεται με ραντεβού για να εξοικονομηθεί προσωπικό για τον έλεγχο, ενώ προανήγγειλε μετατάξεις προσωπικού με κριτήρια ΑΣΕΠ από το Δημόσιο, με υπαλλήλους αυξημένων προσόντων, καθώς και προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ.

Σχόλια