Ειδήσεις

Μ.Λεκάκης: 63.000 επιχειρήσεις κινδυνεύουν με λουκέτο

Πληγές μετρούν οι επαγγελματοβιοτέχνες που ζητούν απεγνωσμένα από τους πολιτικούς 21 Σεπτεμβρίου το κράτος να λειτουργεί και να λαμβάνονται μέτρα για την ανάπτυξη και τη ρευστότητα στην αγορά.


Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΕΒΕΝΗ και αντιπρόεδρο της ΓΕΣΕΒΕ  Μπάμπη Λεκάκη στο Ράδιο 9,84 το πρώτο εξάμηνο του 2015,  25.000  επιχειρήσεις έβαλαν λουκέτο ενώ 40.000 εργαζόμενοι έχασαν τη δουλειά τους. Μέχρι το τέλος δε του χρόνου και τους πρώτους μήνες του 2016 άλλες 63.000 επιχειρήσεις κινδυνεύουν με λουκέτο καθώς στο 80% εξ αυτών ο τζίρος είναι μειωμένος κατά 70%.

Αρνητικές οι αναφορές επίσης από τον ίδιο στο τσουνάμι κατασχέσεων που αναμένεται σύμφωνα με τις υπάρχουσες αναφορές από την 1η Οκτωβρίου για τους οφειλέτες στα ασφαλιστικά ταμεία, με κατασχέσεις που θα γίνουν με διαδικασία-εξπρές και στην αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες που αυξήθηκαν κι έφθασαν στα 5,74 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον Μπάμπη Λεκάκη οι εκπρόσωποι του κλάδου ακόμα κι αυτή την ώρα εν μέσω προεκλογικής περιόδου πραγματοποιούν σειρά επαφών με πολιτικά στελέχη αγωνιώντας για το αύριο τους.

Σχόλια