Ειδήσεις

Κ. Μητσοτάκης: "Ανίκανη η πρώτη φορά Αριστερή Κυβέρνηση"

Τα σχόλιά του αλλά και τα «καρφιά» του έριξε ο υποψήφιος βουλευτής Β' Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στον Αλέξη Τσίπρα και τα όσα δήλωσε στη ΔΕΘ, σε συνέντευξή του σήμερα σε γνωστό ραδιοφωνικό σταθμό, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «η πρώτη φορά Αριστερή Κυβέρνηση απέδειξε πως είναι ανίκανη να διαχειριστεί όχι μόνο τα μεγάλα αλλά και τα μικρά» για τη χώρα.

Πιο αναλυτικά ο κ.Μητσοτάκης ανέφερε πως «ήταν δύσκολη η παρουσία του κ. Τσίπρα στη ΔΕΘ. Τον Ιανουάριο συγκρούστηκε μια σκληρή πραγματικότητα με ένα βολικό παραμύθι και κέρδισε το παραμύθι. Επτά μήνες ο κ. Τσίπρας συντηρούσε το παραμύθι αντί να κάνει το αυτονόητο να υπογράψει τη συμφωνία. Ο κ. Τσίπρας φόρτωσε στον ελληνικό λαό 60 δις ευρώ παραπάνω δανεισμό, ένα διαλυμένο τραπεζικό σύστημα και μια οικονομία που ξαναμπαίνει σε ύφεση. Αυτό ήταν το κόστος της πολιτικής ενηλικίωσης του ΣΥΡΙΖΑ και γι' αυτό δεν αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία».

Αναφορικά για το θέμα των εκπαιδευτικών κενών και τη διαχείριση του μεταναστευτικού ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας είπε: «Θέλω να καταδείξω και μια μνημειώδη ανικανότητα στα ζητήματα της καθημερινής διακυβέρνησης, από τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών μέχρι το εκπαιδευτικό σύστημα. Η ημερομηνία υποβολής αιτήσεων για τους αναπληρωτές καθηγητές λήγει την ημέρα που ανοίγουν στα σχολεία. Καλά Χριστούγεννα! Η πρώτη φορά Αριστερή Κυβέρνηση απέδειξε ότι είναι ανίκανη να διαχειριστεί όχι μόνο τα μεγάλα αλλά και τα μικρά που επιτρέπουν σε αυτήν τη χώρα να λειτουργεί στοιχειωδώς».

Σε ό,τι αφορά την ομιλία του κ. Τσίπρα και τις δηλώσεις του στη ΔΕΘ ανέφερε χαρακτηριστικά: «Χάρηκα που άκουσα τον κ. Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη να λέει ότι θέλει να εφαρμόσει το Μνημόνιο γιατί μέχρι πριν από μια εβδομάδα μιλούσε για παράλληλα προγράμματα». Κλείνοντας ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε: «Είναι η πρώτη εκλογή που επικρατούν συνθήκες πολιτικού ρεαλισμού και κανένα μεγάλο κόμμα δεν προσέχεται στην κάλπη τάζοντας πράγματα που δεν μπορεί να δώσει».

Σχόλια