default-image

Στο επίκεντρο του Eurogroup το Σάββατο η Ελλάδα

Οικονομία
Στο επίκεντρο του Eurogroup το Σάββατο η Ελλάδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Σάββατο στις 12 μ. η Ελλάδα θα βρίσκεται - για μία ακόμη φορά  - στο επίκεντρο του Eurogroup, που συνεδριάζει ατύπως στο Λουξεμβούργο. Σύμφωνα με την επίσημη ατζέντα που ανακοινώθηκε σήμερα Δευτέρα, υπάρχει ως ξεχωριστό θέμα η κατάσταση στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα ενημερωθούν για την τρέχουσα κατάσταση μετά και το νέο πρόγραμμα που υπέγραψε η κυβέρνηση.

Όπως αναφέρεται, «οι υπουργοί θα ενημερωθούν για την κατάσταση μετά την έναρξη ισχύος του νέου προγράμματος μέσω του ESM για την Ελλάδα». Το υπόλοιπο πρόγραμμα είναι θεματικές συζητήσεις μεταξύ των υπουργών Οικονομικών, οι οποίοι αναμένεται να εξετάσουν και τρόπους για τη μείωση της φορολογίας στην εργασία στα κράτη της ευρωζώνης, την ανάπτυξη και την απασχόληση καθώς και την 7η επικαιροποίηση του κυπριακού μνημονίου.

Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει ο υπηρεσιακός υπουργός Γ. Χουλιαράκης.

Οι δανειστές περιμένουν έως τις 5 Οκτωβρίου που θα συνεδριάσουν εκ νέου, αυτή τη φορά επισήμως, η Ελλάδα να έχει ολοκληρώσει προσχέδιο προϋπολογισμού 2016, συμπληρωματικό προϋπολογισμό του 2015, 19 εκκρεμή προαπαιτούμενα που θα φέρουν τα 3 δισ. ευρώ των υπο-δόσεων (τα χρήματα που απομένουν από το πρώτο πακέτο των 16 δισ. ευρώ), αλλά και θα πρέπει να ξεκινήσει την υλοποίηση κρίσιμων μνημνονιακών δεσμεύσεων του φθινοπώρου που έχουν ως κορωνίδα το ασφαλιστικό, τα κόκκινα δάνεια και τον υπερ-επόπτη του Δημοσίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News