Ειδήσεις

Οι υποψήφιοι των ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΕΕΚ στο Ρέθυμνο

Έχοντας προχωρήσει σε εκλογική συνεργασία με την ΕΕΚ-Ανένταχτοι αγωνιστές και αγωνίστριες της Αριστεράς, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο Ρέθυμνο συμμετέχει στην εκλογική αναμέτρηση της 20ής Σεπτέμβρη με ένα ψηφοδέλτιο που απαρτίζεται από τρεις υποψήφιους. Εντωμεταξύ, το Σάββατο 12/9 και ώρα 7 μ.μ. στην πλατεία Μικρασιατών στο Ρέθυμνο, θα πραγματοποιήσει εκδήλωση παρουσίασης των θέσεων της εκλογικής αυτής συνεργασίας.

Όπως έκανε γνωστό η Τοπική Επιτροπή, οι υποψήφιοι της εκλογικής συνεργασίας ΑΝΤΑΡΣΥΑ-Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα (ΕΕΚ-Τροτσκιστές) είναι οι παρακάτω:

• Κατσιαβός Ανέστης, γιατρός (Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου)

• Θεοδωράκης Μιχάλης, ιδιωτικός υπάλληλος

• Καυκαλάς Σήφης, τοπογράφος μηχανικός.

Αναλυτικά σε ανακοίνωσή τους τα μέλη της συνεργασίας ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΕΕΚ αναφέρουν τα εξής:

«Η Τοπική Επιτροπή ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ρεθύμνου θα συμμετάσχει και στην εκλογική αναμέτρηση της 20ής Σεπτέμβρη, με ένα αγωνιστικό ψηφοδέλτιο διεκδικώντας την ανατροπή παλιών και νέων Μνημονίων και όποιας κυβέρνησης προσπαθήσει να τα εφαρμόσει, για άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων του εργατικού και λαϊκού κινήματος και για εθνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος και στρατηγικών επιχειρήσεων χωρίς αποζημίωση κάτω από εργατικό και λαϊκό έλεγχο. Για άμεση διαγραφή του χρέους, παύση πληρωμών στους δανειστές τοκογλύφους και για άμεση έξοδο από την ευρωζώνη, ρήξη και αποδέσμευση από την ΕΕ, έξοδο από το ΝΑΤΟ-σύγκρουση με τον ιμπεριαλισμό, υπεράσπιση και διεύρυνση των εργατικών και λαϊκών δημοκρατικών δικαιωμάτων.

Για να πούμε ΟΧΙ στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και για να φωνάξουμε ένα μεγάλο ΝΑΙ στον αγώνα για την υπεράσπιση της ειρήνης στην περιοχή μας με πάλη ενάντια στον αντιδραστικό άξονα Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, τις νέες αμερικάνικες βάσεις για έξοδο από το ΝΑΤΟ.

Διεκδικούμε επίσης, άσυλο και στέγη στους μετανάστες και τους πρόσφυγες, να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι στην περιοχή και να νομιμοποιηθούν όλοι. Όχι στην "Ευρώπη φρούριο", να διαλυθεί η Φρόντεξ, να καταργηθεί το "Δουβλίνο ΙΙ" της ΕΕ. Να μπουν ισόβια οι δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής.

Στη βάση των παραπάνω η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ζητά την ψήφο και ενεργό συμμετοχή στους αγώνες που έρχονται από Δευτέρα, από το μαχόμενο κόσμο της νεολαίας, των εργαζομένων, και των ανέργων που ψήφισε ΟΧΙ και προδόθηκε από την απόφαση της κυβέρνησης.  

Επιδιώκουμε την ενότητα δράσης στους αγώνες του μαζικού εργατικού κινήματος με όλους τους αγωνιστές της μαχόμενης αριστεράς. Με το βλέμμα στραμμένο στις ιστορικές προκλήσεις και δυνατότητες που ανοίγονται καθώς και με την πεποίθηση ότι η ενίσχυση του μετώπου της αντικαπιταλιστικής αριστεράς μπορεί να καθορίσει τις εξελίξεις, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ προχώρησε και σε εκλογική συνεργασία με το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα (ΕΕΚ-Τροτσκιστές), με την κάθε δύναμη να διατηρεί την αυτοτέλεια στα πλαίσια της πολιτικής-εκλογικής συνεργασίας να προβάλλει το δικό της πρόγραμμα.

Επίσης, κατανοώντας την ανάγκη εμβάθυνσης της συνεργασίας των δυνάμεων με αντικαπιταλιστικό, αντιιμπεριαλιστικό, αντιΕΕ και ανατρεπτικό προσανατολισμό, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΕΕΚ είναι σύμφωνοι ότι η εκλογική συνεργασία είναι ένα πρώτο βήμα σε μια πορεία πολιτικής συνεργασίας, κοινής δράσης και θεωρητικού-πολιτικού διαλόγου και πρωτοβουλιών στην κοινή μας στράτευση για την προώθηση της υπόθεσης της εργατικής τάξης, για τη συγκρότηση μιας άλλης αριστεράς που θα φτάσει μέχρι το τέλος το αίτημα της κοινωνικής απελευθέρωσης. Κοινός τόπος είναι ότι το πρώτο καθήκον της αντικαπιταλιστικής αριστεράς είναι η συμβολή στην ανάπτυξη ενός πλατιού κοινωνικού και πολιτικού μετώπου ρήξης και ανατροπής για να μην περάσει το τρίτο μνημόνιο, για να σαρωθούν τα παλιότερα μνημόνια και όλοι οι εφαρμοστικοί νόμοι με στόχο την άμεση και "μονομερή" ικανοποίηση των κοινωνικών - οικονομικών - πολιτικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων της εργατικής τάξης, της νεολαίας, των ανέργων, των φτωχών, των μικρομεσαίων και της φτωχής αγροτιάς.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ από την πλευρά της δε θα διστάσει να σταθεί δίπλα στους εργαζόμενους και στον λαό, στηρίζοντας τις διεκδικήσεις του, οργανώνοντας και συνδιαμορφώνοντας μαζί του την αναγκαία για την εποχή μας ρήξη και ανατροπή ενάντια και στις επιθέσεις των αστικών ΜΜΕ ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ διαλύθηκε. Αντίθετα, βγαίνει περισσότερο δυνατή και ενωτική, προχωρώντας δυνατά και αποφασιστικά και καλεί τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τη μαχόμενη νεολαία και την αγροτιά να στηρίζουν την εκλογική συνεργασία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με το ΕΕΚ και με ανένταχτους και αγωνίστριες της Αριστεράς.

Ενημερώνουμε επίσης τις φίλες και τους φίλους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες ότι το Σάββατο 12/9 και ώρα 7 μ.μ. στην πλατεία Μικρασιατών θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση παρουσίασης των θέσεων της εκλογικής συνεργασίας με ομιλητές τη Δέσποινα Κουτσούμπα (ΠΣΟ ΑΝΤΑΡΣΥΑ) και τον Γιάννη Σηφακάκη (ΚΣΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ)».

Σχόλια