default-image

ΕΠΑΜ: "Σχέδιο 5 βημάτων για την Ελλάδα"

Ελλάδα
ΕΠΑΜ: "Σχέδιο 5 βημάτων για την Ελλάδα"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο συμμετέχει αυτόνομα στις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου, έχοντας, όπως αναφέρει, «επεξεργασμένο επιστημονικά σχέδιο πέντε βημάτων για μια Ελλάδα ανεξάρτητη, κυρίαρχη, και πραγματικά δημοκρατική».

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΠΑΜ, «το πρώτο βήμα είναι η διαγραφή του δημόσιου χρέους με βάση τη διεθνή εμπειρία, νομοθεσία και πρακτική:

Η μη αναγνώριση του δημόσιου χρέους με βάση το διεθνές δίκαιο επιτρέπει σε ένα κυρίαρχο κράτος να αρνηθεί να πληρώσει όλα τα παράνομα, τοκογλυφικά και καταχρηστικά χρέη, που οδηγούν τον λαό και τη χώρα στη χρεοκοπία. Αυτό σημαίνει άμεση παύση πληρωμών προς τους δανειστές εδώ και τώρα, ώστε να σταματήσει ο φόρος αίματος τον οποίο καταβάλλουν η χώρα και ο λαός στους διεθνείς τοκογλύφους και κερδοσκόπους.

Τι σημαίνει μη αναγνώριση του χρέους:

Σημαίνει ότι δεν αναγνωρίζουμε κανενός είδους απαίτηση που θα επιτρέψει στους δανειστές της χώρας να τη δημεύσουν, να την κατασχέσουν, να τη λεηλατήσουν.

Σημαίνει ότι σταματάμε να πληρώνουμε δάνεια που έχουμε πληρώσει διπλά και τρίδιπλα.

Σημαίνει ότι διεθνοποιούμε το πρόβλημα της Ελλάδας, ως πρόβλημα καταπάτησης θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κατάλυσης του πολιτεύματος ενός τυπικά ανεξάρτητου κράτους από τους δανειστές του, όπως άλλωστε έχει προτείνει η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ ήδη από τον Απρίλη του 2014.

Σημαίνει ότι διαγράφουμε μονομερώς όλες τις οφειλές που υπήρξαν προϊόν ρεμούλας και κερδοσκοπίας εις βάρος της χώρας και του λαού της. Σημαίνει ότι αρνούμαστε επιτέλους να ματώνουμε για δάνεια που έρχονται από το 19ο αιώνα, αλλά οι αγορές και οι μεγάλοι "εταίροι" μας έχουν επιβάλει να τα πληρώνουμε έως σήμερα.

Σημαίνει πολύ απλά ότι σταματάμε να πληρώνουμε τα κερατιάτικα στους διεθνείς και ντόπιους τοκογλύφους.

Ο ελληνικός λαός οφείλει να προχωρήσει σε μη αναγνώριση του χρέους, όχι γιατί θέλει να βλάψει κανέναν ή να "φάει" τα λεφτά των δανειστών του. Οφείλει να το κάνει γιατί έτσι θα ανατρέψει τη σχέση οφειλέτη-δανειστή υπέρ της χώρας του και θα αποφύγει οριστικά την επίσημη χρεοκοπία. Οφείλει να το κάνει γιατί δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να σταθεί στα πόδια του, για να διεκδικήσει τη χώρα του από τις αγορές και τα αρπακτικά τους, για να εξασφαλίσει την επιβίωσή του, για να λυτρωθεί επιτέλους από το διεφθαρμένο σύστημα που τον κυβερνά.

Γι' αυτό και αιτήματα που αφορούν δάνεια τα οποία συνήφθησαν καλή τη πίστει και συνέβαλαν αποδεδειγμένα στην ανάπτυξη της χώρας ο λαός δε θα αρνηθεί να συζητήσει την ικανοποίησή τους. Στη βάση του αμοιβαίου οφέλους. Ιδίως αν συνδέονται με χρήματα μικροκαταθετών και ασφαλιστικών ταμείων, που έτσι κι αλλιώς δεν υπερβαίνουν το 15% του σημερινού δημόσιου χρέους. Πάντα με βασική προϋπόθεση ότι καμιά τέτοια απαίτηση δε θα υπονομεύσει την πορεία της χώρας, δε θα υποθηκεύσει το μέλλον της και ούτε θα θέσει τη χώρα υπό καθεστώς ομηρίας.

Αν χρειαστεί να χάσει κάποιος, αυτός σίγουρα δε θα είναι ο λαός και η χώρα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News