default-image

Προφυλακίστηκαν τα μέλη του πληρώματος του "Haddad 1"

Κρήτη
Προφυλακίστηκαν τα μέλη του πληρώματος του "Haddad 1"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν τη Δευτέρα (7/9) άπαντες οι 7 άνδρες, μέλη του πληρώματος του πλοίου "Haddad 1", το οποίο εντοπίστηκε να πλέει στ' ανοικτά της Ιεράπετρας, πριν από μερικές ημέρες, έχοντας φορτίο 4.881 όπλα και 491.950 σφαίρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλαίσιο των απολογιών των 4 Αιγυπτίων, των 2 Ινδών και του ενός Σύριου, προσκομίστηκαν στην ανακρίτρια Ηρακλείου παραστατικά τα οποία φαίνεται να εμφανίζουν ότι η μεταφορά του φορτίου-"μαμούθ" είχε δηλωθεί στο τελωνείο και ήταν νόμιμη. Υπενθυμίζεται πάντως ότι, σύμφωνα με τις Λιμενικές Αρχές, ο οπλισμός, στο σύνολό του, ήταν αδήλωτος. Πλέον, το πέπλο μυστηρίου που καλύπτει την υπόθεση του "Haddad 1" αναμένεται να ξεδιαλύνει κατά τη διάρκεια της κύριας ανάκρισης και φυσικά της δίκης.

Σημειώνεται ότι σε βάρος και των 7 μελών του πληρώματος ασκήθηκε το βράδυ της περασμένης Πέμπτης ποινική δίωξη για λαθρεμπόριο όπλων, σε βαθμό κακουργήματος. Άλλωστε, το απόγευμα της ίδιας ημέρας είχε ολοκληρωθεί στο λιμάνι του Ηρακλείου ο ενδελεχής έλεγχος ο οποίος πραγματοποιήθηκε στα κοντέινερ του πλοίου από άνδρες του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου, παρουσία τελωνειακών υπαλλήλων.

Nικόλας Αγγελίνος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News