default-image

Έπιασαν 35χρονο Σητειακό για εμπρησμό

Κρήτη
Έπιασαν 35χρονο Σητειακό για εμπρησμό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνελήφθη τα ξημερώματα της Κυριακής, στα πλαίσια του αυτοφώρου, ο Σητειακός αγρότης Α.Κ. του Γ., 35 ετών, από υπαλλήλους της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) σε συνεργασία με τους υπαλλήλους του Ανακριτικού Τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιεράπετρας, φερόμενος ως υπαίτιος για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 6:30 π.μ. σε αγροτική έκταση, στην περιοχή μεταξύ των οικισμών Συκιάς και Παπαγιαννάδων, του δήμου Σητείας Λασιθίου.

Η σύλληψή του έγινε την ώρα που ήταν σε εξέλιξη και δεν είχε τεθεί ακόμη υπό πλήρη έλεγχο η μεγάλη πυρκαγιά η οποία είχε ξεκινήσει αργά το βράδυ της Παρασκευής 5 Σεπτεμβρίου από τη θέση Σελί της τοπικής κοινότητας Κρυγιών, και άφησε πίσω της 5.000 στρέμματα καμένης γης.  

Ο συλληφθείς παραπέμφθηκε το πρωί της Δευτέρας 7 Σεπτεμβρίου στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λασιθίου, με την κατηγορία του εμπρησμού από πρόθεση, που έθετε σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και περιουσίες, πήρε όμως προθεσμία και ζήτησε με το δικηγόρο του να παρουσιαστεί για να απολογηθεί στην ανακρίτρια τη μεσημέρι της Τρίτης 8 Σεπτεμβρίου.

Η σύλληψη του 35χρονου αγρότη έγινε από τους αξιωματικούς της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας μετά από πληροφορίες. Κάτοικος της περιοχής υποστήριξε ότι τον είδε να απομακρύνεται από περιοχή όπου είχε μόλις εκδηλωθεί μια καινούργια εστία φωτιάς 5 χλμ. μακριά από το βασικό μέτωπο της μεγαλύτερης  φετινής πυρκαγιάς στο νομό Λασιθίου, που είχε ξεκινήσει από την τοπική κοινότητα Κρυγιών το βράδυ της Παρασκευής, και ενώ στις πυρόπληκτες περιοχές είχαν παραμείνει οι πυροσβεστικές δυνάμεις, για να ελέγξουν όλα τα σημεία, όπου υπήρχε κίνδυνος αναζωπύρωσης λόγω των ανέμων, έτσι ώστε να τη θέσουν τελικά υπό πλήρη έλεγχο.

Η νέα εστία φωτιάς μεταξύ Συκιάς και Παπαγιαννάδων, τα ξημερώματα της Κυριακής, ήταν στο πρανές της επαρχιακής οδού Σητείας-Ιεράπετρας, έγινε γρήγορα αντιληπτή από κατοίκους της περιοχής, και τέθηκε αμέσως υπό πλήρη έλεγχο από τους πυροσβέστες, αφού έκαψε 100 τετραγωνικά μέτρα καλλιεργήσιμης έκτασης και μερικά ελαιόδεντρα.

Το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και η Εισαγγελία Λασιθίου συγκεντρώνουν στοιχεία και εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, ακόμα και για πιθανή εμπλοκή του 35χρονου φερόμενου ως δράστη στην εκδήλωση της καταστροφικής πυρκαγιάς στη θέση Σελί Κρυγιών Σητείας.

Νίκος Πετάσης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News