Ειδήσεις

Πρόλαβαν τα χειρότερα στο δάσος του Σελάκανου

Αντιμετωπίστηκε στη γένεσή της η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 4:30 το απόγευμα στο δάσος του Σελάκανου από την Ομάδα Εθελοντών πυρόσβεσης του Σελακάνου, το όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που περιπολούσε στην περιοχή, μελισσοκόμους και κατοίκους του οικισμού, οι οποίοι έσπευσαν με όλα τα μέσα και πρόλαβαν τα χειρότερα.

Η άμεση κατάσβεση της πυρκαγιάς από τις ομάδες των εθελοντών και των πυροσβεστών αποδεικνύει το πόσο σημαντικό είναι να υπάρχουν τέτοιες δυνάμεις στις πιο επικίνδυνες για εκδήλωση πυρκαγιάς περιοχές, όπως είναι τα εναπομείναντα δάση του Λασιθίου.

Νωρίτερα, στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ιεράπετρας σήμανε συναγερμός μετά από τηλεφώνημα μελισσοκόμου, ο οποίος, ενώ φρόντιζε τις κυψέλες του, αντιλήφθηκε εστία φωτιάς στο γειτονικό μελισσόκηπο, όπου εργαζόταν ένας συνάδελφός του μελισσοκόμος.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έσπευσε στο σημείο με το πυροσβεστικό όχημα που εκτελεί περιπολία στο δάσος του Σελάκανου, ενώ για την εξακρίβωση της πυρκαγιάς και για βοήθεια εστάλη και ένα δεύτερο πυροσβεστικό όχημα από την Ιεράπετρα.

Νίκος Πετάσης

Σχόλια