default-image

"Τζιχαντιστές έχουν εισέλθει στη Ευρώπη με τους πρόσφυγες"

Ελλάδα
"Τζιχαντιστές έχουν εισέλθει στη Ευρώπη με τους πρόσφυγες"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Και τζιχαντιστές έχουν εισέλθει στην Ευρώπη μαζί με τα κύματα προσφύγων» δήλωσε ο υπηρεσιακός υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, μιλώντας σε γνωστό τηλεοπτικό σταθμό. «Νομίζω ότι οι μυστικές υπηρεσίες των ευρωπαϊκών κρατών επιβεβαιώνουν ότι ένας μικρός αριθμός είναι πιθανόν να έχει περάσει στην Ευρώπη», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Όπως δήλωσε ο κ.Μουζάκας, αυτό δεν αποτελεί το ίδιο το πρόβλημα, καθώς, «έχουν πολλούς Ευρωπαίους τζιχαντιστές. Εδώ συμβαίνει, το αντίθετο: από εδώ φεύγουν και πάνε εκεί».

Ανησυχεί και η Ισπανία

Aξίζει να σημειωθεί ότι και ο Ισπανός υπουργός Εσωτερικών Χόρχε Φερνάντες Ντίας ζήτησε σήμερα να ενισχυθούν τα μέτρα ελέγχου των αιτούντων άσυλο που φεύγουν από τη Συρία, καθώς υπάρχει φόβος να έχουν διεισδύσει ανάμεσά τους μέλη του Ισλαμικού Κράτους.

«Η μεγάλη πλειονότητα είναι πρόσφυγες που φεύγουν για να γλιτώσουν από τον πόλεμο, όμως δεν μπορούμε να ξεχάσουμε ότι εκεί κάτω υπάρχει και το Ντάες (αραβικό ακρωνύμιο του ΙΚ) και ότι αυτοί οι βάρβαροι έχουν αποδείξει ότι είναι ικανοί να υλοποιήσουν τις απειλές τους», σημείωσε ο Ισπανός υπουργός.

Μέτρα προτείνει ο Juncker

Την Τετάρτη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ο πρόεδρος της Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ θα προτείνουν ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την κατανομή στις χώρες της ΕΕ 120.000 προσφύγων τα δύο επόμενα χρόνια για να αντιμετωπισθεί η μαζική εισροή μεταναστών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News