default-image

Χανιά: Περιοδεία υποψηφίων ΣΥΡΙΖΑ Πολάκη και Βαγιωνάκη

Ελλάδα
Χανιά: Περιοδεία υποψηφίων ΣΥΡΙΖΑ Πολάκη και Βαγιωνάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνεχίζουν τις περιοδείες τους στο νομό Χανίων οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Πολάκης και Βαγιωνάκη. Χθες Κυριακή 6 Σεπτέμβρη πραγματοποίησαν περιοδείεα στο δήμο Καντάνου Σελίνου, όπου συναντήθηκαν με το δήμαρχο, τοπικούς φορείς και απλούς πολίτες.

Πιο αναλυτικά, στα νότια του νομού και συγκεκριμένα σε περιοχές του Δήμου Καντάνου - Σελίνου βρέθηκαν την Κυριακή 6 Σεπτέμβρη, οι υποψήφιοι βουλευτές Χανίων, κκ. Πολάκης και Βαγιωνάκη, μαζί με κλιμάκιο στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Αφετηρία της ολοήμερης περιοδείας υπήρξε το ιστορικό χωριό της Καντάνου, οπού και τους υποδέχτηκε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, κ. Βακάκης στην κεντρική πλατεία του χωριού, για να τους συνοδεύσει στα καταστήματα της περιοχής. Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στον τοπικό Πυροσβεστικό Σταθμό και το Κέντρο Υγείας Καντάνου, όπου ενημερώθηκαν από τους εργαζόμενους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ενώ ανέπτυξαν τις προγραμματικές στοχεύσεις του κόμματος τους στον τομέα της Υγείας και ιδιαίτερα στην πρωτοβάθμια φροντίδα.

Για τις 3μμ ήταν προγραμματισμένη συνάντηση των δύο βουλευτών με τον Δήμαρχο της περιοχής κ. Περάκη, στο Δημαρχείο στην Παλαιόχωρα, ενώ στην κουβέντα που ακολούθησε συμμετείχαν Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, καθώς και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Παλαιόχωρας, κ. Κληρονομάκης και ο πρόεδρος Ενοικιαζόμενων Δωματίων, κ. Σταθάκης.

Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκαν τα προβλήματα της περιοχής με πρώτο και κύριο την «εξαιρετικά αναγκαία κατασκευή βιολογικού καθαρισμού», κάτι που τονίσθηκε από όλες τις πλευρές. Την αναγκαιότητα αυτή αναγνώρισαν και οι δύο βουλευτές ξεκαθαρίζοντας πως το θέμα βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη περίοδο, στην περίπτωση που κληθεί να κυβερνήσει ξανά.

Από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής εκφράστηκαν παράπονα για την μη επαρκή επικοινωνία με την Κεντρική Κυβέρνηση τους προηγούμενους μήνες, γεγονός που οι δύο βουλευτές χρέωσαν στην επιλογή της Κυβέρνησης «να ρίξει το μεγαλύτερο βάρος των δυνάμεων της στη διαπραγμάτευση».

Ο κ. Πολάκης, ξεδίπλωσε αναλυτικά το οραματικό - προγραμματικό πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ, όσον αφορά την Τοπική Αυτοδιοίκηση, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Χρειάζεται να ανατρέψουμε το μοντέλο λειτουργίας της Τ.Α. Σε κάθε περιφέρεια θέλουμε να πραγματοποιηθεί ένα μεγάλο έργο ζωτικής σημασίας και παράλληλα να δοθούν εκατοντάδες μικρά στην αρμοδιότητα των τοπικών ΟΤΑ, τα οποία θα αναλάβουν τόσο τον σχεδιασμό, όσο και την υλοποίηση τους. Η λογική είναι να μπορείτε να κάνετε έργο, χωρίς χρονοτριβή και γραφειοκρατία, με συγκεκριμένους κανόνες και στο τέλος να υπάρχει αυστηρός τελικός έλεγχος με τις συνακόλουθες τιμωρίες αν κάτι δεν έχει γίνει σωστά».

Η έτερη υποψήφια κα Βαγιωνάκη, τόνισε την πολιτική απόφαση - δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ για την κατασκευή του βιολογικού της Παλαιόχωρας: «Καλώς ή κακώς στη θάλασσα δε μπορούμε να βάλουμε σύνορα, συνεπώς όλοι θα πρέπει να κάνουν αυτό που τους αναλογεί. Είναι γεγονός ότι στα Νότια παράλια υπάρχει πρόβλημα και για μας αποτελεί μέγιστη προτεραιότητα να λυθούν». Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο θέμα των σκουπιδιών που μετά και από σχετική συζήτηση στο Υπουργείο εκτιμάται πως θα βρεθεί λύση εντός του 2016.

Επόμενος σταθμός για τους δύο βουλευτές το χωριό της Κουντούρας, όπου στις 7μμ πραγματοποιήθηκε ομιλία σε κεντρικό καφενείο της περιοχής παρουσία κατοίκων.

Τέλος, οι δύο βουλευτές παρακάθισαν σε δείπνο που τους παρέθεσαν κάτοικοι της Κουντούρας και μέσα σε πανηγυρικό κλίμα όλοι εξέφρασαν την βεβαιότητα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στις προσεχείς εκλογές θα μπορέσει να σχηματίσει την δεύτερη Αριστερή Κυβέρνηση, για να υλοποιήσει το πρόγραμμα του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News