default-image

Κύπρος: Θα φιλοξενήσει χριστιανούς ορθόδοξους πρόσφυγες

Κόσμος
Κύπρος: Θα φιλοξενήσει χριστιανούς ορθόδοξους πρόσφυγες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Κυπριακή Δημοκρατία στην έκτακτη σύνοδο της ΕΕ για την προσφυγική κρίση, θα καταθέσει αίτημα, ώστε να φιλοξενήσει στο έδαφός της «ως επί το πλείστον χριστιανούς ορθόδοξους πρόσφυγες», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Σωκράτης Χάσικος.

Σύμφωνα με τον κ. Χάσικο, η Κύπρος θα βοηθήσει στον βαθμό που μπορεί προκειμένου να αντιμετωπιστεί το ζήτημα των προσφύγων.

Μιλώντας στο ΡΙΚ, ο υπουργός Εσωτερικών υπογράμμισε ότι στο πλαίσιο της συζήτησης για την ποσόστωση, η Κύπρος έχει, ήδη, δηλώσει ότι μπορεί να φιλοξενήσει μόνο μέχρι 300 πρόσφυγες και μέσα από την υλοποίηση αυτής της πρότασης θα είναι ευκολότερη η προσαρμογή των προσφύγων και το κράτος θα ανταποκρίνεται ικανοποιητικά.

Και μεταξύ άλλων εξήγησε: «Η Κύπρος, λόγω του μεγέθους της, της κατοχής και των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει, δεν μπορεί να δεχθεί μεγάλο αριθμό προσφύγων».

Σχετικά με τους 115 Σύρους πρόσφυγες που διασώθηκαν χθες, ανοικτά της Λάρνακας, ο κ. Χάσικος ανέφερε ότι είναι όλοι καλά στην υγεία τους και επιθυμούν να μεταβούν σε χώρες της Κεντρικής Ευρώπης. Παράλληλα επεσήμανε «Αυτό όμως που πρέπει να τονιστεί, είναι πως πρέπει να τους δέχεται και η χώρα αποδέκτης, και εδώ ξεκινούν τα προβλήματα».

Την ίδια ώρα, το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε διάταγμα οκταήμερης κράτησης εναντίον τριών προσώπων ηλικίας 28, 33 και 47 ετών, οι οποίοι φέρονται να είναι οι διακινητές των 115 μεταναστών.

Τα τρία πρόσωπα είναι ύποπτα για υποθέσεις συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, υποβοήθηση της παράνομης εισόδου, διέλευσης και παραμονής στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας μεταναστών και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News