default-image

Δροσίζει από αύριο στην Κρήτη

Χανιά
Δροσίζει από αύριο στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέφτει σταδιακά, ουσιαστικά από αύριο Τρίτη, η θερμοκρασία στην Κρήτη, που "σκαρφάλωσε" το σαββατοκύριακο στους 36 βαθμούς, ακόμη και στους 38 βαθμούς Κελσίου σε κάποιες περιοχές του νησιού, όπως στη Μεσαρά, αλλά και στα Χανιά.

Όπως προβλέπει ο μετεωρολόγος κ. Μανόλης Λέκκας, ο καλός καιρός θα διατηρηθεί όλη την εβδομάδα στην Κρήτη και θα έχουμε γενικά ηλιοφάνεια. Το βόρειο ρεύμα σταδιακά ενισχύεται από σήμερα Δευτέρα με αποτέλεσμα να περιορίζει τις μέγιστες θερμοκρασίες σε χαμηλότερα επίπεδα. Για σήμερα θα έχουμε πολύ καλό καιρό με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα 2 με 3 μποφόρ και αργότερα η έντασή τους θα φτάσει τα 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 33 βαθμούς στα δυτικά, ενώ στα ανατολικά η μέγιστη θα είναι κοντά στους 30 βαθμούς με 31 βαθμούς Κελσίου.

Την Τρίτη θα είναι πιο ενισχυμένο το βόρειο ρεύμα και θα πέσει περισσότερο η θερμοκρασία. Ο καιρός θα διατηρηθεί καλός με τους ανέμους στα 3 με 4 Μποφόρ στην Κρήτη και κατά τόπους στα 4 με 5 Μποφόρ, ενώ στα πελάγη στα 4 με 5 Μποφόρ και τοπικά η ένταση των ανέμων θα φτάσει έως 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα δυτικά τους 31 βαθμούς και στα ανατολικά τους 29 βαθμούς Κελσίου.

Για τις επόμενες ημέρες καλό διατηρείται το σκηνικό του καιρού, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρχουν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα συνεχίσουν να πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέχρι και την Πέμπτη. Η θερμοκρασία θα είναι σε καλά για την εποχή επίπεδα, με τη μέγιστη τιμή της να φτάνει τους 29 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Ιωάννα Βλαχάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News