default-image

Νίκη για το γόητρο θέλει απόψε η Εθνική

Ποδόσφαιρο
Νίκη για το γόητρο θέλει απόψε η Εθνική

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έχοντας χάσει πλέον κάθε ελπίδα πρόκρισης στα τελικά του Euro 2016, η Εθνική μας ομάδα αντιμετωπίζει απόψε (21:45, ΕΡΤ2, OTE Sport 1) τη Ρουμανία με στόχο την πρώτη της νίκη στα προκριματικά.

Έχουν περάσει δύο χρόνια από το θρίαμβο της Εθνικής μας στο Βουκουρέστι και την πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ. Κι όμως η επιστροφή της στο ίδιο γήπεδο είναι εντελώς διαφορετική.

Η κατάσταση στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα δεν είναι ίδια και απόψε οι διεθνείς ψάχνουν την πρώτη τους νίκη στην προκριματική φάση του Euro 2016, βάζοντας τέλος στο σερί αρνητικών αποτελεσμάτων στη συγκεκριμένη διαδικασία και να αρχίσει να παίρνει επιτέλους βαθμούς και για την παγκόσμια κατάταξη της FIFA που έχει πέσει κάτω από την 50η θέση.

Στο καθαρά αγωνιστικό, ο Κώστας Τσάνας αναμένεται να κάνει από δύο έως τέσσερις αλλαγές στο αρχικό σχήμα της «γαλανόλευκης».

Συγκεκριμένα, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα παραταχθεί με 4-3-3 στο γήπεδο «National Arena» με τον Ορέστη Καρνέζη κάτω από τα δοκάρια, δεξιός μπακ θα είναι ο Λουκάς Βύντρα και αριστερός ο Χοσέ Χολέμπας. Ο αρχηγός της Εθνικής, Σωκράτης Παπασταθόπουλος θα είναι ο ένας από τους δύο στόπερ, ενώ ο παρτενέρ του θα επιλεγεί ανάμεσα στον Κυριάκο Παπαδόπουλο και τον Κώστα Μανωλά. Είναι πιθανή η επιστροφή του κεντρικού αμυντικού της Ρόμα στην ενδεκάδα.

Στον άξονα της μεσαίας γραμμής, είτε θα διατηρήσει τη θέση του ο Αλέξανδρος Τζιόλης είτε νέο πρόσωπο στο ρόλο του αμυντικού χαφ θα είναι ο Παναγιώτης Ταχτσίδης. Ο Ανδρέας Σάμαρης θα βρίσκεται στους έντεκα που θα ξεκινήσουν το ματς και η τριάδα θα κλείσει με την παρουσία του Παναγιώτη Κονέ σε έναν πιο δημιουργικό ρόλο.

Στην επιθετική γραμμή, ο Γιάννης Φετφατζίδης θα πάρει φανέλα βασικού και θα αγωνιστεί στη θέση του δεξιού εξτρέμ. Όλα δείχνουν λοιπόν ότι θα μείνουν στον πάγκο αυτή τη φορά ο Χρήστος Αραβίδης και ο Νίκος Καρέλης. Αριστερά θα μεταφερθεί ο Κώστας Φορτούνης και στην κορυφή της επίθεσης, θα είναι ο Κώστας Μήτρογλου.

Από την πλευρά τους, οι γηπεδούχοι θα αγωνιστούν με τους Ταταρουσάνου (τερματοφύλακας), Παπ, Κίρικες, Γκριγκόρε, Ρατς (αμυντικοί), Πίντιλι, Σανμαρτεάν, Πρεπελίτα (στα χαφ), Τόρζε, Μαξίμ και Κέσερου (στην επίθεση).

Διαιτητής της αναμέτρησης είναι ο Αλεξέι Κουλμπάκοφ από τη Λευκορωσία, με βοηθούς τους συμπατριώτες του Μαλιούτιν και Μασλιάνκο και τέταρτο τον Τζουκ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News