Ειδήσεις

Σοκ από τη δράση του παιδόφιλου στα Χανιά

Σάλο και σοκ έχει προκαλέσει στην κοινωνία των Χανίων η σύλληψη ενός Γερμανού για κατοχή πορνογραφίας ανηλίκων, καθώς υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο το υλικό να έχει ληφθεί από την Κρήτη!

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που εντόπισε το Γερμανό, και με τη συμβολή της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων τον συνέλαβε, εξετάζει μαζί με τις αστυνομικές Αρχές της Κρήτης αν μέρος του υλικού που παρουσιάζει σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων έχει ληφθεί από παιδιά στο νησί μας!

Ο 49χρονος Γερμανός που συνελήφθη ήταν σεσημασμένος και συλληφθείς κατά το παρελθόν για το ίδιο αδίκημα και κατηγορείται καταρχήν για διακίνηση πορνογραφίας ανηλίκων μέσω διαδικτύου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο της παγκόσμιας επιχείρησης για την πάταξη της πορνογραφίας ανηλίκων με την κωδική ονομασία "Pacifier", διεξήχθη πολύμηνη έρευνα στο δίκτυο ΤΟR, για τον εντοπισμό χρηστών που εμπλέκονται σε κατοχή και διαμοιρασμό υλικού πορνογραφίας ανηλίκων.

Ακολούθησε ενδελεχής ψηφιακή ανάλυση των στοιχείων της υπόθεσης, από την οποία προέκυψαν ηλεκτρονικά ίχνη και εντός της ελληνικής επικράτειας.

Τα στοιχεία αυτά τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε σχετικό βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Από την αναλυτική και εμπεριστατωμένη αστυνομική και ψηφιακή-διαδικτυακή έρευνα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ταυτοποιήθηκε ακόμα ένα ηλεκτρονικό ίχνος σε σύνδεση διαδικτύου, που αντιστοιχούσε σε αλλοδαπή, στην Κρήτη.

Έπειτα, κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με τη βοήθεια της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων, μετέβη στις 5 Σεπτεμβρίου στην οικία της αλλοδαπής και, παρουσία δικαστικού λειτουργού, διεξήγαγε νομότυπη έρευνα στα ψηφιακά μέσα που αυτή κατείχε.

Από την επιτόπια έρευνα ταυτοποιήθηκε η επίμαχη διαδικτυακή σύνδεση από την οποία είχαν ληφθεί αρχεία με πορνογραφικό υλικό ανηλίκων, αλλά δεν ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή της στην εξεταζόμενη υπόθεση.

Από τη συνεχιζόμενη ψηφιακή και αστυνομική έρευνα, εντοπίστηκε παρακείμενη οικία, όπου διέμενε ο συλληφθείς Γερμανός, ο οποίος είχε αποκτήσει παράνομη πρόσβαση στην ανωτέρω διαδικτυακή σύνδεση και τη χρησιμοποιούσε για λήψη (download) αρχείων με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Ακολούθησε έρευνα στην οικία του δράστη, ο οποίος είχε απομακρυνθεί με σκοπό να διαφύγει της σύλληψης και βρέθηκε κρυμμένος σε κοινόχρηστο χώρο της πολυκατοικίας, όπου διέμενε.

Εντωμεταξύ, είχε μεταφέρει και αποκρύψει επιμελώς στην ταράτσα διπλανής πολυκατοικίας φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, καθώς και εξωτερικό σκληρό δίσκο ηλεκτρονικού υπολογιστή, στους οποίους, από την επιτόπια ψηφιακή διερεύνηση, βρέθηκαν αποθηκευμένα χιλιάδες αρχεία με σκληρό υλικό πορνογραφίας ανηλίκων πρωτόγνωρο για τα διεθνή δεδομένα (εικόνες και βίντεο), στα οποία απεικονίζονταν ανήλικα παιδιά ηλικίας από επτά μηνών έως και δέκα ετών.

Τα ανωτέρω ψηφιακά μέσα κατασχέθηκαν και θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για την περαιτέρω εργαστηριακή τους διερεύνηση και, παράλληλα, ταυτοποίηση τυχόν υλικού κακοποίησης ανηλίκων από περιοχή της Κρήτης.

Ο δράστης που έχει συλληφθεί κατά το παρελθόν από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και έχει σχηματιστεί δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος του για όμοια αδικήματα θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χανίων.

Στη σχετική ανακοίνωση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αναφέρονται και τα παρακάτω:

«Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες, που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

? Τηλεφωνικά: 11188

? Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr

? Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD

? Μέσω twitter: @CyberAlertGR».

Σχόλια