Ειδήσεις

Θεοχαρόπουλος: "Τρίτη δύναμη η Δημοκρατική Συμπαράταξη"

Ανοιχτό το ενδεχόμενο σε μετεκλογικές συνεργασίες, επισήμανε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, προσθέτοντας πως ο ίδιος προτιμά πολυκομματική κυβέρνηση με συμμετοχή και των δύο μεγάλων κομμάτων.

«Χρειάζεται κυβέρνηση όλων των υπεύθυνων δυνάμεων» είπε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος και υπογράμμισε πως «το ζητούμενο είναι να αποφευχθούν οι επαναληπτικές εκλογές, καθώς η πραγματική οικονομία δεν πρέπει να υποστεί νέο εκλογικό κύκλο».

Ωστόσο, όπως επισήμανε, το κριτήριο για την επιλογή εταίρων θα είναι ο βαθμός σύγκλισης μεταξύ των προγραμματικών θέσεων. «Οι προγραμματικές θέσεις θα καθορίσουν την επόμενη μέρα».

Παράλληλα ανέφερε πως η κεντροαριστερά βρίσκεται πιο κοντά στην αριστερή γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ παρά στη δεξιά που πρεσβεύει η Νέα Δημοκρατία και επισήμανε πως θα ήθελε συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, ακόμα κι αν βγει δεύτερο κόμμα.

Ταυτόχρονα δήλωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να θέσεις πιο ξεκάθαρες θέσεις αναφορικά με τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας. «Αν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τη θέση "πάση θυσία στο ευρώ..."» είπε χαρακτηριστικά ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Τέλος, υποστήριξε πως η «Δημοκρατική Συμπαράταξη» ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ θα αναδειχτεί τρίτη δύναμη στις κάλπες της 20ης Σεπτεμβρίου.

Σχόλια