default-image

Η "επαναδιαπραγμάτευση" Τσίπρα στο επίκεντρο του Τύπου

Ελλάδα
Η "επαναδιαπραγμάτευση" Τσίπρα στο επίκεντρο του Τύπου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος για το γερμανικό Τύπο συνεχίζει να βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας και οι προθέσεις του, σύμφωνα με δηλώσεις του στη ΔΕΘ χθες το βράδυ. Το κεντρικό θέμα αναφοράς του γερμανικού Τύπου είναι η πρόθεση επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου.

Όπως αναφέρει η Frankfurter Allgemeine, «για τον Τσίπρα το πρόγραμμα βοήθειας δεν είναι ακόμη οριστικό»,τονίζοντας ταυτόχρονα ότι «ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί να επαναδιαπραγματευτεί το τρίτο πακέτο βοήθειας που συμφωνήθηκε μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της, καθώς στόχος του παραμένει η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους».

Για την παρουσίαση του προγράμματος του κόμματος του Αλέξη Τσίπρα για τις επερχόμενες εκλογές κάνει λόγο η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt. «Ο Τσίπρας αυτή τη φορά δεν μπορεί να υποσχεθεί πολλά» είναι ο χαρακτηριστικός τίτλος της εφημερίδα, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα πως «ο Έλληνας πρώην πρωθυπουργός κατά την ομιλία του δεν αναφέρθηκε στην επιβολή ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων και το κλείσιμο των τραπεζών».

Ιδιαίτερη αναφορά επίσης έκανε η Handelsblatt στις δημοσκοπήσεις, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Δημοκρατία εμφανίζονται να έχουν το ίδιο ποσοστό στην πρόθεση ψήφου, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα πως «ο Τσίπας πρέπει να πολεμήσει για τη νίκη, την ώρα μάλιστα που το κόμμα του βρίσκεται σε κατάσταση αποσύνθεσης».

«Ο Τσίπρας θέλει να επαναδιαπραγματευτεί το πρόγραμμα βοήθειας», είναι ο τίτλος του περιοδικού Der Spiegel, όπου τονίζει τις δημοσκοπήσεις και τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους, όπου σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις δύο εβδομάδες πριν τις εκλογές, το ένα πέμπτο των ψηφοφόρων παραμένει αναποφάσιστο.

Η Die Welt αναφέρει πως «τα λάθη της διακυβέρνησής του κινδυνεύουν να πνίξουν τον Αλέξη Τσίπρα, γι' αυτό τώρα ο πρώην πρωθυπουργός ανεβάζει τους τόνους απέναντι στους πιστωτές της Ελλάδας».

Τέλος το περιοδικό Focus υπογραμμίζει την «ύπαρξη» κινδύνου grexit, εξηγώντας ότι αν επαληθευτούν οι δημοσκοπήσεις που θέλουν τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ να ισοψηφούν στις εκλογές, η Ελλάδα κινδυνεύει να βυθιστεί σε νέο πολιτικό χάος και περαιτέρω παράλυση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News