Ειδήσεις

Με πάνω από 20.000 εκπαιδευτικά κενά ανοίγουν τα σχολεία

Την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015 ανοίγουν τα σχολεία και το μείζον πρόβλημα των εκπαιδευτικών κενών, παραμένει άλυτο. Οι ελλείψεις στο σύνολό τους 10.797 κενά στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση, 3.000 στην Ειδική Αγωγή και 7.000 στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση παραμένουν και θα παραμείνουν «αμετακίνητες» καθώς την Παρασκευή λήγει η προθεσμία των αιτήσεων των αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, σε ό,τι αφορά την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, τα πλέον σοβαρά προβλήματα θα αντιμετωπίσουν τα σχολεία της Κρήτης και ιδίως του Ηρακλείου, του Πειραιά, των Κυκλάδων, των Δωδεκανήσων, της Αιτωλοακαρνανίας, της Ανατολικής και Δυτικής Αττικής και της Β' Θεσσαλονίκης.

Στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, σύμφωνα με τον γραμματέα της ΟΛΜΕ Νίκος Παπαχρήστος, τα κενά αυτή τη στιγμή υπολογίζονται σε περίπου 7.000, εκ των οποίων κάπου 5.000 σε όλες τις ειδικότητες και κυρίως στις βασικές όπως φιλόλογοι, μαθηματικοί, φυσικοί και 2.000 στην Ειδική Αγωγή.

Οι περιοχές που αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα στα γυμνάσια και τα λύκεια είναι οι Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα, η Σάμος, η Χίος, ο Εβρος αλλά και ορισμένα σχολεία μέσα στην Αττική.

Στον Εβρο, για παράδειγμα, εκπαιδευτικοί ανακοίνωσαν χθες ότι μετά τις αποσπάσεις και τοποθετήσεις απομένουν 125 κενά διαφόρων ειδικοτήτων στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Εν τω μεταξύ, εν μέσω αυτής της προβληματικής κατάστασης, ο πρώην υπουργός Παιδείας Αρ.Μπαλτάς εξέφρασε την εκτίμηση ότι τα παιδιά θα μπουν χωρίς κανένα πρόβλημα στις τάξεις την Παρασκευή. Ερωτηθείς, δε, για το εάν θα λειτουργήσουν τα ολοήμερα, απάντησε: «Όλα».

Σχόλια