default-image

Κλασικά Χάμιλτον και στη Μόντσα

Αθλητισμός
Κλασικά Χάμιλτον και στη Μόντσα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χωρίς να αγχωθεί ιδιαίτερα, ο Λιούις Χάμιλτον έφτασε στην 7η νίκη του στο φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 στην πίστα Μόντσα της Ιταλίας.

Ο Παγκόσμιος πρωταθλητής πανηγύρισε ακόμη μια νίκη χωρίς ιδιαίτερο άγχος, διευρύνοντας έτσι τη διαφορά του από τους αντιπάλους του στον πίνακα της βαθμολογίας.

Ο Βρετανός πιλότος της Mercedes είχε ακόμη ευκολότερο έργο με το που έσβησαν τα κόκκινα φώτ,α καθώς ο δεύτερος Κίμι Ραϊκόνεν, δεν εκκίνησε εγκαίρως, κερδίζοντας έτσι από την αρχή πολύτιμο χρόνο.

Με την νίκη του στον «Ναό της ταχύτητας», ο Χάμιλτον, επιβεβαίωσε το στατιστικό της Μόντσα που θέλει τον poleman να είναι αυτός που ανεβαίνει και στο πρώτο σκαλί του βάθρου.

Την ατυχία του Iceman, ο οποίος τελικά τερμάτισε στην πέμπτη θέση, εκμεταλλεύτηκε ο ομόσταβλός του, Σεμπάστιαν Φέτελ, ο οποίος ολοκλήρωσε το 12ο γκραν πρι της σεζόν από την δεύτερη θέση.

Ωστόσο, ο Ραϊκονεν γλύτωσε παρά τρίχα την σύγκρουση με τον Μέρχι της Marussia, την ώρα που έμπαιναν στο pitlane για το πρώτο τους πιτ στοπ.

Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Φελίπε Μάσα, ο οποίος τρεις γύρους πριν το πέσιμο της καρό σημαίας είδε τον κινητήρα του προπορευόμενου, Νίκο Ρόσμπεργκ, να σπάει.

Ο Γερμανός πιλότος στη Μόντσα έτρεχε με τη μονάδα ισχύος που είχε στο Σπα, λόγω των προβλημάτων που αντιμετώπισε μετά την τρίτη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών.

Από την τέταρτη θέση είδε την καρό σημαία ο Βάλτερι Μπότας , έχοντας πίσω του τον Κίμι Ραϊκονεν.

Με αρκετά παράπονα για την απόδοση της Force India ο Νίκο Χούλκενμπεργκ τερμάτισε στην έβδομη θέση, μπροστά από τον Μάρκους Έρικσον με Sauber.

Στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογούμενης δεκάδας πλασαρίστηκε το δίδυμο της Red Bull, Ντανιέλ Ρικιάρντο και Ντανιήλ Κβίατ.

Στις… χαμηλές πτήσεις -μετά την καλή απόδοση που είχε με τον Γκροσάν στο Σπα- επέστρεψε η Lotus, που είδε και τους δύο της πιλότους να επιστρέφουν στα πιτ πριν καλά-καλά ολοκληρωθεί ο τρίτος γύρος με προβλήματα στα μονοθέσια τους.

Στις τελευταίες θέσεις της κατάταξης πλασαρίστηκε η McLaren με τον Τζένσον Μπάτον να τερματίζει 14ος, ενώ ο ομόσταβλός του, Φερνάντο Αλόνσο εγκατέλειψε στο τέλος του αγώνα.

Ομάδες και πιλότοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για τις 20 Σεπτέμβριου με το γκραν πρι της Σιγκαπούρης.

https://youtu.be/6EkZXxZyaZo

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News