default-image

48 νεκροί από τροχαία στην Κρήτη, οι 22 μοτοσυκλετιστές

Κρήτη
48 νεκροί από τροχαία στην Κρήτη, οι 22 μοτοσυκλετιστές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα θύματα των τροχαίων στην Κρήτη αυξάνονται συνεχώς και πλέον από την αρχή της χρονιάς, οι νεκροί από τροχαία στους δρόμους του νησιού φθάνουν τους 48!

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσαν στη δημοσιότητα οι αστυνομικές υπηρεσίες του νησιού, από την αρχή της χρονιάς έχουν χάσει τη ζωή τους 48 άνθρωποι στους δρόμους της Κρήτης. Εξ αυτών, οι 22 ήταν οδηγοί ή επιβάτες μοτοσυκλέτας και μάλιστα στις περισσότερες περιπτώσεις δεν φορούσαν το απολύτως απαραίτητο προστατευτικό κράνος.

Ο μεγάλος αριθμός των νεκρών μοτοσυκλετιστών θα πρέπει να κρούσει το καμπανάκι του κινδύνου, καθώς μάλιστα είναι μειοψηφία στους δρόμους της Κρήτης. Επιβάλλεται καλύτερη αγωγή στους οδηγούς αυτοκινήτων (που... δεν δίνουν σημασία στους μοτοσυκλετιστές) αλλά και στους οδηγούς μοτοσυκλέτας, προκειμένου να φορούν κράνους και να τηρούν τους στοιχειώδεις κανόνες ασφαλείας.

Εκτός από τους 22 επιβαίνοντες σε μοτοσυκλέτα, ακόμη 21 νεκρή ήταν επιβάτες ή οδηγοί αυτοκινήτου, την ώρα που οι πεζοί που παρασύρθηκαν από οχήματα και έχασαν τη ζωή τους, ήταν 5.

Ο νομός Ηρακλείου, κατέχει την τραγική πρωτιά στους νεκρούς της ασφάλτου, αφού 18 άτομα άφησαν την τελευταία τους πνοή στο οδικό δίκτυο του νομού.

Ακολουθεί ο νομός Λασιθίου, όπου έχασαν την ζωή τους 13 άτομα.

Ο νομός χανίων, όπου σκοτώθηκαν σε τροχαία δυστυχήματα 12 άτομα και τέλος Στο οδικό δίκτυο του Ρεθυμνου έχασαν την ζωή τους 5 άτομα.

Τραγικός είναι και ο αριθμός των νεκρών σε ηλικίες κάτω των 30 ετών. 18 από τους 48 νεκρούς που θρηνεί μέχρι σήμερα η Κρήτη, ήταν μέχρι 30 ετών. 17 ήταν από 30 εώς 55 ετών και 13 νεκροί άνω των 55 ετών.

Τέλος σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα στοιχεία, τα 28 θανατηφόρα τροχαία έχουν σημειωθεί στο επαρχιακό δίκτυο του νησιού, τα 14 μέσα σε πόλεις και 5 στον ΒΟΑΚ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News