Ειδήσεις

Εκαψε 1000 στρέμματα η μεγάλη πυρκαγιά στη Σητεία

Μετά απο αγωνιώδη πολύωρη προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων, τέθηκε υπό έλεγχο η μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή   Σκορδίλο της Σητείας.

Στην προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς συμμετείχαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής απο ολόκληρη την Κρήτη, που κατόρθωσαν μετά από σκληρή μάχη να την θέσουν υπό έλεγχο.  

Η φωτιά, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις έκαψε πάνω από 1000 στρέμματα, κυρίως χορτολιβαδικής αλλά και δασικής έκτασης. Μάλιστα στην περιοχή παραμένουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής προκειμένου να προλάβουν τυχόν αναζωπυρώσεις.

Η πυρκαγιά ξέσπασε από άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους και πολύ γρήγορα επεκτάθηκε, χωρίς όμως ευτυχώς να απειληθούν κατοικημένες περιοχές

Στο σημείο έσπευσαν από νωρίς 20 οχήματα της Πυροσβεστικής, ενώ ζητήθηκε και επιπλέον δύναμη από όλη την Κρήτη. Παράλληλα, από αέρος συμμετέχουν δύο ελικόπτερα στη διαδικασία της κατάσβεσης με συνεχείς ρίψεις νερού.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, πρόκειται για μια δύσκολη φωτιά, που λόγω των καιρικών συνθηκών δυσχεραίνεται η προσέγγιση με αποτελεσματικό τρόπο στα πύρινα μέτωπα.

Ακούστε τι δήλωσαν ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και ο δήμαρχος Σητείας για τη φωτιά:

Δείτε το ρεπορτάζ από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της "ΚΡΗΤΗ ΤV":

Σχόλια