Ειδήσεις

Λαφαζάνης: Καλεί σε ξεχωριστό ντιμπέιτ Τσίπρα-Μεϊμαράκη

Επικριτικός σε ό,τι αφορά το μοναδικό ντιμπέιτ που θέλουν κάνουν οι κ.κ. Τσίπρας και Μεϊμαράκης εμφανίστηκε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης από την Κατερίνη.

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας μιλώντας στους δημοσιογράφους στην πόλη της Κατερίνης, όπου περιοδεύει, έκανε την εξής δήλωση: «Λένε ότι θα γίνει ένα ντιμπέιτ ανάμεσα στον κ. Τσίπρα και τον κ. Μεϊμαράκη. Εδώ υπάρχει ένα παράδοξο. Είναι δυνατόν ο κ. Τσίπρας και ο κ. Μεϊμαράκης που ήταν συνέταιροι στην ψήφιση του τρίτου μνημονίου να κάνουν ντιμπέιτ και να αυτοχρίζονται μονομάχοι; Να αυτοχρίζονται οι δύο διεκδικητές ερήμην των υπολοίπων, ερήμην του ελληνικού λαού; Είναι λογικό αυτό; Έχει καμιά λογική βάση;

Τι θα συζητήσουν ο Τσίπρας και ο Μεϊμαράκης, όταν το κοινό τους πρόγραμμα - δυστυχώς το κοινό τους πρόγραμμα, το σαφές κοινό τους πρόγραμμα - είναι το τρίτο μνημόνιο; Είναι η πρώτη φορά που ο ελληνικός λαός γνωρίζει το εκλογικό πρόγραμμα και το μετεκλογικό πρόγραμμα που θα εφαρμόσουν τα κόμματα της μνημονιακής συναίνεσης. Είναι το τρίτο μνημόνιο. Αυτό είναι το πρόγραμμα. Τι λοιπόν θα συζητήσουν; Ποιος θα διαχειριστεί καλύτερα το τρίτο μνημόνιο, δηλαδή την καταστροφή και τη λεηλασία του ελληνικού λαού, το αδιέξοδο και τον φαύλο κύκλο; Αυτό θα συζητήσουν; Αν θέλουν να το συζητήσουν, να το κάνουν εκατό φορές, χίλιες φορές. Να κάνουν δέκα ντιμπέιτ. Αλλά αυτό που δεν μπορούν, όμως, να κάνουν είναι να μην ανοίγουν το διάλογο, το σταυρωτό διάλογο, με όλους τους επικεφαλής των κομμάτων. Αυτό είναι ανεπίτρεπτο. Και αυτό είναι φυγή. Αυτό είναι ένα είδος πολιτικής λιποταξίας».

Ο κ. Λαφαζάνης κάλεσε τον κ. Μεϊμαράκη και τον κ. Τσίπρα «να κάνουμε απευθείας, πρόσωπο με πρόσωπο, διάλογο στην τηλεόραση, να πούμε τις θέσεις μας, να διατυπώσουμε τις διαφορές μας, να μιλήσουμε γι' αυτά που μας χωρίζουν και ο ελληνικός λαός να κρίνει και ενημερωμένος να πάει στην κάλπη».

«Καλούμε επίσης», όπως τόνισε, «και το γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, ο οποίος λέει κακεντρέχειες και προσωπικού χαρακτήρα σε βάρος μου, σε μια συζήτηση, σε έναν τηλεοπτικό διάλογο. Και εκεί με την ευκαιρία αυτή θα του απευθύνω για άλλη μια φορά την πρόσκληση της Λαϊκής Ενότητας για συνεργασία, κοινή δράση, κοινό μέτωπο όλων των αντιμνημονιακών αριστερών, προοδευτικών, πατριωτικών, δημοκρατικών δυνάμεων. Ένα μέτωπο το οποίο το χρειαζόμαστε όσο ποτέ για να βγούμε από τη συνεχή κρίση και να μπει η χώρα σε αναπτυξιακή τροχιά».   

«Έπαιξα αποφασιστικό ρόλο στην ενεργειακή συμφωνία με τη Ρωσία»

Μιλώντας στους δημοσιογράφους στην πόλη της Κατερίνης ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης έκανε λόγο για αποφασιστικό του ρόλο, την περίοδο κατά την οποία υπηρέτησε ως υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, στη συμφωνία για το ρωσικό αγωγό φυσικού αερίου.

Ανέφερε ότι πρόκειται για μια πάρα πολύ σημαντική κίνηση, εξαιρετικά επωφελή για τη χώρα μας, καθώς «θα έχουμε οφέλη και από τη διέλευση του φυσικού αερίου και τα τέλη που θα λαμβάνουμε, θα έχουμε ενεργειακά οφέλη με το φτηνό φυσικό αέριο, θα έχουμε γεωστρατηγική αναβάθμιση της Ελλάδας», ενώ υπογράμμισε ότι γίνονται διάφορα σχόλια σε βάρος του γι' αυτήν την υπόθεση.

Ο κ. Λαφαζάνης απηύθυνε ερώτημα προς τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη και τον Αλέξη Τσίπρα «τι θα γίνει με τη συμφωνία και μ' αυτό το έργο; Θα το υποστηρίξουν; Θα υποστηρίξουν την τήρηση όσων προβλέπει η συμφωνία ότι πρέπει να γίνουν; Θα τηρήσουν, δηλαδή, και θα τιμήσουν την υπογραφή της Ελλάδας για να προχωρήσει με ταχύτητα, αποφασιστικότητα αυτό το έργο και να γίνει πραγματικότητα;».

Ο ίδιος σημείωσε ότι το έργο αναδεικνύει την Ελλάδα ως ανεξάρτητη χώρα με πολυδιάστατη πολιτική κι όχι ένα ευρωατλαντικό οικόπεδο, «έναν δορυφόρο της Γερμανίας και του ΝΑΤΟ, έναν δορυφόρο των δυτικών δυνάμεων».

Σχόλια