Ειδήσεις

Νέο άνοιγμα Μεϊμαράκη σε ΣΥΡΙΖΑ:Εθνικό σχέδιο αντί μνημονίου

Εμμένει στη θέση του για συνεργασία (και) με το ΣΥΡΙΖΑ ο πρόεδρος της Ν.Δ., με στόχο την εκπόνηση σχεδίου και προγράμματος που θα βγάλει τη χώρα από την ύφεση.

«Επιμένω σε κυβέρνηση συνεργασίας», τόνισε κατά την ομιλία του στο Βόλο, πραγματοποιώντας νέο άνοιγμα προς το ΣΥΡΙΖΑ. «Κυβέρνηση που με σταθερή διακυβέρνηση του τόπου θα έχει τη δυνατότητα να ζητήσει από τις Βρυξέλλες αναπτυξιακά μέτρα, αντί των υφεσιακών που ζούμε σήμερα», υπογράμμισε.

«Στόχος μας είναι να συστήσουμε μια διακομματική επιτροπή, με τη συμμετοχή όλων των κομμάτων, ώστε να εκπονήσουμε ένα Εθνικό Σχέδιο με συγκεκριμένο προσανατολισμό ως το Πάσχα του 2016 και να πάμε στους εταίρους μας στην Ευρώπη και να τους πούμε ότι έχουμε σχέδιο και πρόγραμμα, αντί της εφαρμογής Μνημονίου», δήλωσε ο κ. Μεϊμαράκης, σύμφωνα με το skai.gr.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ., μιλώντας προς τους εκπροσώπους των φορέων της Μαγνησίας, ζήτησε επιπλέον να πάει ο κόσμος στις κάλπες με καθαρό μυαλό και να μην αδιαφορήσει, αφού προηγουμένως «έχει συγκρίνει τι του επιφύλαξε η διακυβέρνηση της χώρας από το ΣΥΡΙΖΑ, που μας στοίχισε 90 δισ. ευρώ».

Ζήτησε δε χαρακτηριστικά «να βρει ο καθένας τους φίλους του και να τους εξηγήσει ότι έκαναν λάθος τον περασμένο Ιανουάριο που ψήφισαν Τσίπρα και πρέπει να επιλέξουν τώρα τη Ν.Δ.».

«Θέλουμε ανθρώπους ικανούς και ηθικούς κοντά μας και δε σκοτώνω την ελπίδα. Μπορούμε να σηκώσουμε ψηλά την κοινωνία και να βελτιώσουμε την κατάσταση», συμπλήρωσε ο κ. Μεϊμαράκης.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι, όσο περνούν οι μέρες, η παράταξη του θα καλπάζει προς την κάλπη, ενώ για τους αντιπάλους του είπε ότι μπορεί και να έχουν καταρρεύσει δημοσκοπικά.

Ο κ. Μεϊμαράκης είχε συναντήσεις με φορείς στο Βόλο, ενώ το απόγευμα στις 19:30 μιλά στην πλατεία Ταχυδρομείου της Λάρισας. Την Κυριακή θα μιλήσει σε συγκέντρωση στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Αθήνα. Στη συγκέντρωση θα δώσουν το "παρών" και παλαιότερα στελέχη από το χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Πριν φτάσει στο Βόλο, επισκέφτηκε τον Πτελεό και τον Αλμυρό όπου στο δημαρχείο συναντήθηκε με τοπικούς φορείς και το δήμαρχο Δ. Εσερίδη ο οποίος του επέδωσε ομοίωμα παλαιού τυφεκίου της εποχής του 1821.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε το Βελεστίνο, όπου τον περίμεναν αγρότες και τους υποσχέθηκε ότι ως κυβέρνηση θα ζητήσει από τους Ευρωπαίους εταίρους να ληφθούν μέτρα ανακούφισης του αγροτικού κόσμου, αφού η Ν.Δ. διαφωνεί με τη βαριά φορολογία που θα αφανίσει, όπως είπε, τον αγροτικό κόσμο της χώρας.

Σχόλια