default-image

Νέα ένταση με μετανάστες στη Μυτιλήνη

Ελλάδα
Νέα ένταση με μετανάστες στη Μυτιλήνη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα ένταση σημειώθηκε το Σάββατο στη Μυτιλήνη, με τις τοπικές Αρχές να καταγγέλλουν ότι περισσότεροι από 25.000 μετανάστες βρίσκονται πλέον στο νησί. Το λιμάνι, οι γύρω δρόμοι, τα πάρκα, οι πλατείες, οι δρόμοι έχουν πλημμυρίσει από γυναίκες, μικρά παιδιά, άνδρες και ηλικιωμένους, με άλλους να κοιμούνται σε σκηνές και άλλους καταγής.

Χαρακτηριστικό είναι το παρακάτω βίντεο από το lesvos.gr:

Μία μόλις ημέρα έπειτα από τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο λιμάνι της Μυτιλήνης, όταν περίπου 1.000 Αφγανοί μετανάστες επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πλοίο της γραμμής, υπήρξαν νέες συμπλοκές σε "κάμπινγκ" μεταναστών.

Το μεσημέρι του Σαββάτου 2.000 περίπου μετανάστες που φιλοξενούνται στον καταυλισμό του Δήμου Λέσβου στον Καρά Τεπέ έκλεισαν το εθνικό οδικό δίκτυο Μυτιλήνης-Παναγιούδας.

Επενέβη αστυνομική δύναμη προκειμένου να αποκαταστήσει την τάξη αλλά στη θέα των ανδρών της Αστυνομίας οι μετανάστες άρχισαν τον πετροπόλεμο, χωρίς ευτυχώς να υπάρξει κάποιος σοβαρός τραυματισμός, σύμφωνα με το lesvos.gr.

Οι μετανάστες διαμαρτύρονται για το ότι είναι εγκλωβισμένοι στη Λέσβο και δεν μπορούν να φύγουν για τον Πειραιά και για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσής τους, υποστηρίζοντας ότι τους συμπεριφέρονται «σαν ζώα».

Οι μετανάστες ζητούν άμεσα λύση στο πρόβλημά τους με παρέμβαση ουσιαστική της Πολιτείας, προκειμένου να πάρουν χαρτιά τους, να φύγουν από τη Μυτιλήνη και εν συνεχεία να προωθηθούν σε κάποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα με ενδιάμεσο σταθμό την Αθήνα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News