Ειδήσεις

ΣΥΡΙΖΑ: Σε μη εκλόγιμη θέση ο Αλέξης Μητρόπουλος

Εκτός ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ, τουλάχιστον όσον αφορά τις εκλόγιμες θέσεις, φαίνεται ότι οδηγείται ο βουλευτής του και αντιπρόεδρος της προηγούμενης Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος, όπως δείχνει η ανακοίνωση της Εκλογικής Επιτροπής το βράδυ της Παρασκευής. Ωστόσο μετά την εισήγηση της Επιτροπής ο κ. Μητρόπουλος ανακοίνωσε τη μη ανάμειξή του στις εκλογές.

Η πρόταση να ενταχθεί μεν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ αλλά σε μη εκλόγιμη θέση είναι «τιμητική» αλλά δε γίνεται αποδεκτή, είπε ο Αλέξης Μητρόπουλος, καθώς αποτελεί «παραβίαση της λαϊκής βούλησης» όπως εκφράστηκε στις 25 Ιανουαρίου, οδηγώντας τον στην πρώτη θέση των υποψηφίων όσον αφορά τους σταυρούς.

Μιλώντας το βράδυ της Παρασκευής στο "Σκάι" ο βουλευτής απέδωσε τη στάση του κόμματος απέναντί του στη σκληρή κριτική που είχε κάνει στους χειρισμούς του Μαξίμου.

Ανέφερε μάλιστα μερικές από τις φράσεις που είχε χρησιμοποιήσει, όπως για αποτυχία στις 20 Φεβρουαρίου, για «αριστερό θατσερισμό», ή για «ό,τι πιο σκληρό είχε εφαρμόσει αριστερή ή και κεντρώα κυβέρνηση μετά τον πόλεμο».

Απέρριψε εξάλλου τη σχέση της απόφασης του ΣΥΡΙΖΑ με τη δική του εκκρεμότητα με τη Δικαιοσύνη. Όπως είπε, αυτή έχει ήδη διευθετηθεί με απόφαση, την οποία ωστόσο όπως ανέφερε «για λόγους αξιοπρέπειας δεν τους την πήγα σήμερα... γιατί την είχανε».

Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό ότι η Επιτροπή συγκρότησης των ψηφοδελτίων των εκλογών της 20ής Σεπτεμβρίου μετά από δύο συνεδριάσεις αποφάσισε να εισηγηθεί στην Κεντρική Επιτροπή να μη συμπεριληφθεί ο Αλέξης Μητρόπουλος σε εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Αττικής, μετά το θέμα που προέκυψε με παλιά φορολογική υπόθεσή του.

Οι πληροφορίες θέλουν να υπάρχει "παράθυρο" αλλαγής αυτής της στάσης εάν ξεκαθαρίσει το τοπίο σε σχέση με τη συγκεκριμένη υπόθεση μέχρι το οριστικό κλείσιμο των ψηφοδελτίων, ενώ σε κάθε περίπτωση, όπως αναφέρεται, ο κ. Μητρόπουλος μπορεί πάντα να ενταχθεί σε ψηφοδέλτιο σε μη εκλόγιμη θέση.

Σημειώνεται ότι η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ είναι προγραμματισμένο να συνεδριάσει το Σάββατο.

Σχόλια