Ειδήσεις

Τσίπρας: "Γροθιά στο στομάχι της Ε.Ε. τα νεκρά παιδιά"

«Ισχυρή γροθιά στο στομάχι της Ε.Ε.» χαρακτήρισε σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας τις εικόνες με τα νεκρά παιδιά και τους χιλιάδες πρόσφυγες, ενώ ταυτόχρονα εξαπέλυσε επίθεση κατά της Ν.Δ. για τη μεταναστευτική της πολιτική και την απουσία δομών και μηχανισμών από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι έχει αποτύχει πλήρως η πολιτική της καταστολής από την Ε.Ε. και τώρα, πρόσθεσε, «υπάρχει αμηχανία, μπροστά σε ένα παγκόσμιο δράμα που προκάλεσαν κυρίως οι στρατιωτικές επεμβάσεις».

Αναφερόμενος στη Ν.Δ., ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ την κατηγόρησε για «μεγάλη ανευθυνότητα» και ότι επιχείρησε να εκμεταλλευτεί το πρόβλημα και να απευθυνθεί στα πιο ακραία λαϊκά ένστικτα. Την κατηγόρησε επίσης για ανικανότητα να διαχειριστεί στοιχειωδώς το πρόβλημα.

Ωστόσο, είπε ο πρώην πρωθυπουργός, «ο λαϊκισμός και η ψηφοθηρία έχουν και τα όριά τους. Η Ν.Δ. μας παρέδωσε το απόλυτο τίποτα, ενώ περιμέναμε τα κύματα των προσφύγων», είπε ο κ. Τσίπρας. «Η Ν.Δ.», πρόσθεσε, «είναι επίσης υπόλογη γιατί μας παρέδωσε ανεπαρκέστατες υποδομές» και σημείωσε ότι οι άνθρωποι που πεθαίνουν στα σύνορα είναι πρόσφυγες, τους οποίους η Ελλάδα έχει υποχρέωση με βάση το διεθνές δίκαιο να προστατεύσει και να τους εξασφαλίσει αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης.

Επιπλέον, ο κ. Τσίπρας, σύμφωνα με το imerisia.gr, στάθηκε στην κριτική της Ν.Δ. προς το ΣΥΡΙΖΑ για τα περί ανοικτών συνόρων, λέγοντας: «Τι αλήθεια ζητάγανε από την κυβέρνηση; Να βυθίζουμε με τα πλοία του ελληνικού Λιμενικού τις φουσκωτές λέμβους προσφύγων και να μετατρέψουμε το Αιγαίο σε υγρό τάφο χιλιάδων παιδιών σαν τον Αιλάν;».

Τέλος, ο κ. Τσίπρας έκανε σύντομο απολογισμό του κυβερνητικού έργου στο θέμα αυτό και σημείωσε ότι το πρόβλημα αυτό είναι πλέον το πιο σημαντικό ζήτημα που απειλεί την Ευρώπη. «Δοκιμάζεται η ανθρωπιά μας, η αποτελεσματικότητά μας, η ικανότητα της Ευρώπης να μοιράζεται τα βάρη με αλληλεγγύη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Σχόλια