Ειδήσεις

Παραχώρησε το οικόπεδό της για να γίνει μνημείο στο Βραχάσι

Παρουσία του δημάρχου Αγίου Νικολάου κ. Αντώνη Ζερβού και της ιατρού κ. Κυριακής Πετράκη, υπεγράφη χθες, σε συμβολαιογραφικό γραφείο της Νεάπολης, η σύμβαση για την παραχώρηση οικοπέδου 80 τ.μ. στο Δήμο, με στόχο την ανέγερση Μνημείου Ηρώων, σε κεντρικό δρόμο του δημοτικού διαμερίσματος Βραχασίου.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου, «μια τέτοια κίνηση δείχνει την ευαισθησία της δωρήτριας, προκειμένου να βοηθήσει την κοινωνία από την οποία προέρχεται και είναι σαφές ότι αποδεχτήκαμε με χαρά τη συγκεκριμένη δωρεά. Άμεσα αναμένεται να προχωρήσουμε στην ανέγερση του μνημείου, αφού πρώτα τα σχέδια - τα οποία μετά από πρόταση της δωρήτριας έχει αναλάβει η αρχιτέκτονας Βίκυ Γρίβα - υποβληθούν αρμοδίως στον αρχιτεκτονικό έλεγχο και εκδοθεί η προβλεπόμενη άδεια».

«Θεωρούμε», είπε ο κ. Ζερβός, «ότι δρομολογείται ένα σοβαρό θέμα που σχετίζεται με την απόδοση τιμής στους πεσόντες της ιστορικής αυτής περιοχής, και κατά τον καλύτερο τρόπο η λύση του».

Ωστόσο και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος - υπεύθυνος για θέματα Νεάπολης, Βραχασίου & Μιλάτου, κ. Κωστής Κοκκίνης, ευχαριστώντας δημόσια την κ. Κυριακάκη, δήλωσε: «Η πράξη αυτή αποτελεί σημαντική προσφορά για το Δήμο μας, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη εποχή, λόγω των οικονομικών ζητημάτων που αντιμετωπίζει η Τ.Α. Μας δίνεται η ευκαιρία να κάνουμε ένα έργο με ξεχωριστή σημασία που λείπει από την περιοχή. Η πράξη αυτή αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όλη την κοινωνία σε μια εποχή που κυριαρχεί το "εγώ" σε βάρος τους "εμείς"».

Σχόλια